23948sdkhjf

Kjell Lian AS:: Dannet eget transportfirma

Transportfirmaet Inn-Trans AS, har blitt løsningen for å drifte transportbiten mer profesjonelt for Kjell Lians AS.

Daglig leder i Kjell Lian AS, Torgeir Lian, har tatt over skuta etter faren og sammen med sine 30 ansatte utfører de oppdrag som anleggsentreprenør og anleggsgartner i området Trondheim, Steinkjer og Levanger.

95 prosent faste oppdrag

Området har bra med aktivitet og firmaet har 95 prosent faste kunder, deriblant tre store utbyggere som gir mye oppdrag.

Blant disse har de hatt en del grunnarbeider og utomhusarbeider for norske byggentreprenører rundt det svenske skistedet, Äre, som ligger 1,5 timers kjøring fra Lian-kontoret.

Over natten

Når det gjelder bemanningen i firmaet, hadde han ikke klart seg uten arbeidsinnvandring, særlig når det gjelder anleggsgartnerfaget. Torgeir beskriver det som noe som skjedde over natten. For i løpet av en kort periode i 2011 mistet han flere av sine dyktige anleggsgartnere. Da var det heller ikke mulig å oppdrive nye, så løsningen ble å hente inn folk fra Litauen. En ny anleggsleder fra Sverige har også nylig blitt med gjengen.

Mer Liebherr

En ganske tradisjonell maskinpark, er beskrivelsen Torgeir gir maskinene deres. Mye Volvo, men nå har det kommet inn flere Liebherr-maskiner det siste året. Liebherr-doseren 724, på 20 tonn, er en av nyanskaffelsene.

Lærlingeutfordringen

Kjell Lian er en lærlingebedrift med mellom to og fire lærlinger inne til en hver tid. Det er imidlertid vanskelig å få de til å bli værende og Torgeir er vil helst gjøre allsidige fagfolk ut av dem. Det er stadig litt for mye fokus på lønn og det blir stadig vekk sammenlignet med Nordsjøen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079