Norges (to) første ZX300-7

Dobbelt opp med Hitachi Serie 7 til Farbu & Gausen AS.

Fra venstre ser vi Maskinselger i Nasta, Trond Viktor Meland, daglig leder Even, Gausen, prosjektleder Sindre Løseth prosjektleder og maskinfører Jon Arne har tatt plass i maskinen
Fra venstre ser vi Maskinselger i Nasta, Trond Viktor Meland, daglig leder Even, Gausen, prosjektleder Sindre Løseth prosjektleder og maskinfører Jon Arne har tatt plass i maskinen Foto: Nasta
Sist oppdatert

I en pressemelding fra Nasta får vi et raskt tilbakeblikk i Inderøyfirmaet, Farbu & Gausen AS:

Farbu & Gausen-historien:

Firmaet ble stiftet i 1998, men daglig leder Even Gausen har vært i bransjen mye lenger. Hans bestefar begynte med en bulldozer tilbake i 1935. Etter et lengre samarbeid med entreprenør Einar Farbu ble de i 1998 enig om å danne et eget entreprenørfirma Farbu &Gausen AS. Siden det har firmaet vokst og er en betydelig entreprenør i deres distrikt. Firmaet har også et datterselskap, Linka AS, som driver med kabellegging og linjebygging. Gausen legger vekt på driftssikkerhet, fleksibilitet og forteller om nesten null ståtid i maskinparken. De bruker serviceavtale med Nasta for å få forutsigbarhet.

I 2001 kjøpte firmaet sin første 15 tonner fra Nanset Standard og etter dette har det blitt mange maskiner. Entreprenøren har dessuten hatt et variert utvalg av maskiner fra Nasta. Både Hitachi gravere og Bell dumper, korthekkere og hjullastere.

Norges første ZX300-7

Så, etter snart 20 år som kunde har Nasta gleder av å kunne overlevere Norges første Hitachi ZX300-7.

Maskinen ble raskt tatt i bruk.
Maskinen ble raskt tatt i bruk. Foto: Nasta

Kjenseth Maskin fikk Norges første ZX350LC-7.

Det vil si – de to første. Maskinentreprenøren på Inderøy skulle nemlig ikke nøye seg med en maskin denne gang. Maskinselger Trond Viktor Meland sikret seg de to første maskinene allerede tilbake i fjor høst.

Hos Farbu & Gausen er det maskinførene Jon Arne Olafsen og Tore Sæther som har fått æren av å kjøre Norges første ZX300´r.
Hos Farbu & Gausen er det maskinførene Jon Arne Olafsen og Tore Sæther som har fått æren av å kjøre Norges første ZX300´r. Foto: Nasta
Maskinfører Jon Arne Olafsen plass bak nye spaker.
Maskinfører Jon Arne Olafsen plass bak nye spaker. Foto: Nasta

Maskinen gikk nordover fra Larvik etter endt klargjøring i begynnelsen av juni.

Tore Sæter foran en av Norges to første Hitachi ZX300-7.
Tore Sæter foran en av Norges to første Hitachi ZX300-7. Foto: Nasta

- Det er svært hyggelig at en trofast, lojal og ikke minst trivelig kunde får de første her i landet, kommenterer maskinselger Meland.

- Even har alltid hatt fornøyde ansatte og det er derfor ekstra hyggelig at gutta får noe helt nytt denne gang, smiler maskinselgeren.

Hos Farbu & Gausen er det maskinførene Tore Sæther og Jon Arne Olafsen som har fått æren av å kjøre Norges første ZX300´r.

Etter en kort prøvetur kom kommentarene;

- Alt er jo annerledes, sete, spaker, ja alt, smilte Jon Arne Olafsen.

Denne saken ble første gang publisert 25/06 2020, og sist oppdatert 24/06 2020