Filterekspertene endrer navn:

Skal gjenspeile historie og kjernevirksomhet

Lekang Maskin endrer firmanavn til Lekang Filter AS

Lekang-teamet har vokst og utviklet seg etter nye behov.
Lekang-teamet har vokst og utviklet seg etter nye behov. Foto: Lekang
Sist oppdatert

Lekang Maskin AS endrer firmanavn til Lekang Filter AS. Det nye navnet gjenspeiler både vår historie og vår kjernevirksomhet, skriver de i en pressemelding.

Lekang-historien:

Historien startet i 1970 med familien Lekang som grunnla Lekang Maskin AS og startet opp som forhandler av gravemaskiner. Etter få år hadde bedriften både en maskinavdeling og en filteravdeling. Med Fleetguard filter agenturet i 1974, skjøt filtersalget fart for alvor. Maskinavdelingen ble lagt ned på 90-tallet.

Familiebedriften er i dag er en del av Lekang Group. Lekang Group består av Lekang Filter AS i Norge, Filterteknik Sverige AB og Filterteknik A/S i Danmark. Lekang Group har 72 medarbeidere og omsatte for 266 millioner i 2017. Eierne er Indutrade AB i Sverige.

Lekang Filter leverer til maskiner og utstyr innen anlegg, transport, industri, energi, havbruk, marine, olje og gass.

- Takket være tillit fra kunder, dyktige medarbeidere og samarbeidspartnere har vi kunnet vokse og utvikle systemer for å tilpasse oss etter nye behov. Vi er for tiden under stor utvikling både i organisasjonen og på den digitale siden, forklarer Øystein B. Andreassen, Country Manager i Lekang Maskin AS.

Lekang filtersystem softwaren, som ble lansert i 1980, skal være en av deres største suksessfaktorer.

Lekang filtersystem hjelper i dag 23 000 maskineiere med å holde orden på filter til store maskinparker og skipsflåter. Over 2000 brukere i Norden bruker systemet daglig, står det i meldingen.

Egil Lekang, leder forretningsutvikling og Rune Lekang, produktsjef for kundetilpassede løsninger, foran en promille av deres lagerbeholdning i 2016.
Egil Lekang, leder forretningsutvikling og Rune Lekang, produktsjef for kundetilpassede løsninger, foran en promille av deres lagerbeholdning i 2016. Foto: Fredrik Saugstad