Salg av anleggsmaskiner:

De største blir svææære

Verdens antagelig største industrielle auksjonshus og distributør av utstyr har kjøpt det som antagelig er verdens største online salgskanal i sektoren.

I juni 2013 var det 50 år siden Ritche Bros holdt sin første åpne industriauksjon i Radium Hot Springs, British Columbia. Nå kjøper de Iron Planet.
Foto: Ritchie Bros.
I juni 2013 var det 50 år siden Ritche Bros holdt sin første åpne industriauksjon i Radium Hot Springs, British Columbia. Nå kjøper de Iron Planet. Foto: Ritchie Bros. Foto: Dominique Labrosse
Sist oppdatert

Når vi snakker om selskaper i denne størrelsen, sånn cirka verdens største på sine områder, er det ofte lurt å ta forbehold med ordet antagelig.

Men likevel, det er få om noen på verdensbasis som utfordrer Ritchie Bros som auksjonshus og distributør av tyngre industrielt utstyr langt utover anleggssektoren.

Ritchi Bros eier også Mascus, som mange kjenner her fra Tungt.

Og de har nettopp kjøpt Iron Planet, som på sin side antagelig har verdens mest brukte online-distribusjon av samme produkter.

Det er altså to sværinger som nå er under ett eierskap.

Resultatet er forhåpentligvis til glede for alle som selger og kjøper tyngre utstyr av alle slag til industri og anlegg, fra bedrifter til regjeringer.

Ved sammenslåing vil selskapene representere en online-omsetning tilsvarende rundt 30 milliarder kroner – som også bringer dem inn på listen over verdens 50 største B2B e-handelsselskaper.

Les mer i pressemeldingen her.

 

Faximile Iron Planets webside.
Faximile Iron Planets webside.

Denne saken ble første gang publisert 30/08 2016, og sist oppdatert 06/04 2017