Døråpneren i Rogaland

Nastas bestselger første gang vist i serie-6 i et av de beste 8-tonnermarkedene.

Bjarne Bøe, selger for Nasta i Rogaland siden 2012, Ola Bjørn Haugsland som startet samarbeidet med Nasta i 2010 er ikke i tvil om at de vil selge en god del av nye 85US-6..
Bjarne Bøe, selger for Nasta i Rogaland siden 2012, Ola Bjørn Haugsland som startet samarbeidet med Nasta i 2010 er ikke i tvil om at de vil selge en god del av nye 85US-6.. Foto: Fredrik Saugstad
Publisert Oppdatert

AHitachis nye 85US-6 ser stort sett helt lik ut forgjengeren (som -5), men har fått Steg-V motor med DPF og noen smådetaljer i førerhytta er fikset på.

– Det viktigste er at motoren har fått økt effekten med 20 hestekrefter og at vi får LED-pakke fra fabrikk, forklarer salgssjef Lars Engmark.

Hitachi 85US i serie-6 er lik den forrige, men med oppgradert Steg-V motor med 20 hestekrefter ekstra.
Hitachi 85US i serie-6 er lik den forrige, men med oppgradert Steg-V motor med 20 hestekrefter ekstra. Foto: Fredrik Saugstad

Døråpneren

- Rogaland er utvilsomt et åtte-tonner marked og US85 kan fungere som en døråpner for entreprenører som ikke har forsøkt Hitachi enda.

Det mener både Bjarne Bøe, Nasta-selger i Rogaland siden 2012 og Ola Bjørn Haugsland, daglig leder i Haugsland AS.

Bestselger

Hitachien har vært en av bestselgerne av 8-tonnerne i Norge i flere år allerede.

Jannike Hansen, markedsansvarlig og Lars Engmark er ikke redde for å selge ut de maskinene de får inn. I 2018 endte det et sted på mellom 155 og 160 åttetonnere ifølge Engmark.

Hitachis åttetonner har solgt opp til 160 enheter i året i Norge.
Hitachis åttetonner har solgt opp til 160 enheter i året i Norge. Foto: Fredrik Saugstad

Flere maskiner er solgt allerede og den første har levering i mai.

Maskinen tas fortsatt inn til Norge med 1820 kilos motvekt i stedet for 1310 kilos som er standarden fra fabrikken.

Fra 6 til 50 i året

Haugsland AS har vært Nastas samarbeidspartner på service og ettermarked for Rogaland siden 2010, og det kan se ut det har vært en klok avgjørelse.

- Det året ble det levert 6 Hitachi-maskiner i en region man måtte være spesielt interessert for å ha en Hitachi. Nå er det tallet oppe i 50 nye i året, forklarer Ola Bjørn Haugsland.

Han er i dag daglig leder for 21 ansatte og har også etablert egen avdeling i Aksdal med fire ansatte for å ta seg av nord i Rogaland og litt inn i Sunnhordaland.

Vanligvis godt utstyrte, nå kommer de også med LED-pakke fra fabrikk.
Vanligvis godt utstyrte, nå kommer de også med LED-pakke fra fabrikk. Foto: Fredrik Saugstad