Deere & Co. kjøper Wirtgen Group

I dag ble det kjent at selskapet bedre kjent for John Deere kjøper Wirtgen Group

Wirtgen Group med Kleemann, Vögele, Hamm, Wirtgen og Benningoven blir solgt til Deere & Company (John Deere).
Wirtgen Group med Kleemann, Vögele, Hamm, Wirtgen og Benningoven blir solgt til Deere & Company (John Deere).
Sist oppdatert

Deere & Company, kjent som eierne av John Deere, har signert en avtale med Wirtgen Group om overtagelse av det familieeide selskapet styrt av Stefan og Jürgen Wirtgen.

I følge Foxbusiness.com er det snakk om en sum på 4,6 milliarder euro. Wirtgen skal ha solgt for 2,6 milliarder euro i 2016.

Det internasjonale selskapet med hovedbase i Windhagen i Tyskland er en av verdens ledende produsenter av anleggsmaskiner innenfor veibygging.

8000 ansatte

Stefan Wirtgen har tro på at Deere vil fortsette suksessen til Wirtgen og deres 8000 ansatte rundt om i verden.

I følge pressemeldingen har Deere planer om å beholde de eksisterende merkene, ledelsen, produksjonen og de ansatte i tillegg til distribusjonsettet.

100 land

Kleemann, Vögele, Hamm, Wirtgen og Benningoven blir solgt i 100 land.

John Deere:

Deere & Company, kjent under merkenavnet John Deere, er en amerikansk traktorprodusent og et av de fire eldste selskapene i USA. Selskapet ble grunnlagt av smeden og oppfinneren John Deere i 1837.

Oppkjøpet må godkjennes av flere myndigheter. Selskapene forventer å fullføre handelen i fjerde kvartal 2017, mens foxbusiness skriver første kvartal neste år.

Videre står det at de to forretningsområdene forventes å dra nytte av hverandres beste praksis i distribusjon, produksjon og effektivisering.

Max Guinn, presidenten i Deeres anlegg- og skogsdivisjon uttalte at Wirtgen vil styrke Deeres posisjon i anleggsmaskinmarkedet, øke evnen til å serve kundene globalt og forbedre Deeres konkurranseevne gjennom å tilføre markedsledende produkter.