Den gjør det selv

Bruker GPS-system støttet av et elektronisk kompass og antikollisjonssystem.

Ammann Autonomous Vibratory Plate trenger bare å vite de ytre grensene på plata som skal kompakteres, så setter den i gang selv.
Ammann Autonomous Vibratory Plate trenger bare å vite de ytre grensene på plata som skal kompakteres, så setter den i gang selv. Foto: Ammann
Sist oppdatert

På Bauma vil Ammann blant annet annet vise deres nye selvkjørende vibroplate som skal klare å kompaktere et anleggsområde med høy kvalitet uten fører, i følge deres pressemelding.

Den første på markedet

Selv om dette er en prototype, skal det bli den første autonome vibroplata når den kommer på markedet, ifølge Ammann.

Den skal være lett i bruk ved å sette de ytre grensene ved å fjernstyre maskinen rundt ytterpunktene på jobbområdet. Neste steg er at en jobbestrategi kalkuleres, så kompakteres området stripe for stripe.

Om bord har den et svært nøyaktig GPS-system støttet av et elektronisk kompass og antikollisjonssystem. Maskinen har ikke noe modellnavn enda, men kalles bare Ammann Autonomous Vibratory Plate.

Valsetoget ARS200 har fått ny hytte og nye intuitive kontroller, i tillegg til motor som oppfyller steg IV.
Valsetoget ARS200 har fått ny hytte og nye intuitive kontroller, i tillegg til motor som oppfyller steg IV. Foto: Ammann

Ammann viser ikke mindre enn 17 nye produkter på vårens messe i München, i tillegg til flere prototyper.

På deres vanlige vibrasjonsplater APF 1133, APF 1440, APF 1450 og APF 2050 er mye ressurser lagt ned for å få kompakteringsenergi til å gå ned i materialene og vekk fra operatøren. Deres konsept Z-buffer skal isolere vibrasjonene vekk fra armene og dermed redusere trøtthet for operatøren.

Steg IV-valser

Valsetoget ARS200 har fått ny hytte og nye intuitive kontroller, i tillegg til motor som oppfyller steg IV. Den kan leveres med systemet ACE (Ammann Compaction Expert) som gir kvalitetskontroll, reduserer maskinslitasje og kostnader, ifølge produsenten. Den har full hydrostatisk drift og Ammanns doble vibrasjons- og amplitudsystemer.

Gummihjulsvalsen ART240 med steg IV-motor vil også bli vist med stor førerhytte med to førerstasjoner.

Av tandemvalser viser de ARX 90 og ARX 110, begge med steg IV-motorer. ARX-valsene er de første fra Ammanns vibrasjonsvalser som har oscillasjon. Systemet skal redusere omtrent 90 prosent av det stress som normalt blir påført omgivelser og materialer på grunn av tradisjonelle vibreringsmetoder.

 

Denne saken ble første gang publisert 17/03 2016, og sist oppdatert 06/04 2017