Fjellsprengern 2015:

Det var en fantastisk overraskelse, du verden!

Det var en ydmyk og overrasket Vidar Tveiten som ble vinneren av Gullfeiselen 2015

Vidar Tveiten er vinneren av Gullfeiselen 2015. Her overrekes prisen av formannen i NFF, Frode Nilsen.
Vidar Tveiten er vinneren av Gullfeiselen 2015. Her overrekes prisen av formannen i NFF, Frode Nilsen.
Sist oppdatert

Det var en fantastisk overraskelse, du verden! Jeg bruker egentlig ikke å være tom for ord, men akkurat nå er jeg faktisk det! Så jeg må bare si tusen takk, dette var en fenomenal opplevelse!

Det var etter Frode Nilsens introduksjon av årets Gullfeisel-vinner Vidar Tveiten ikke fant ved overrekkelsen av den gjeve prisen:

Årets Gullfeisel går til en nysgjerrig, eventyrlysten gammel traver som etter mer en 40 aktive år i bransjen fortsatt er full av energi. Han dro i ung alder til hovedstadsområdet og viste raskt at han på mange måter var en smart fyr og ble oppfordret til å komme seg videre og ta utdannelse.

Startet eget firma

Som han selv har utrykt det så ble han en ingeniør ved en tilfeldighet og han ble som mange andre fanget og fasinert av de store kraftutbyggingsprosjektene som fant sted på 70-tallet. Siden har han vært en aktiv bidragsyter innenfor sitt fagfelt på store anlegg og tunnelutbygginger. Svært tidlig i anleggskarrieren startet han sitt eget rådgivningsfirma som i årenes løp har vokst til over 40 ansatte. Han ble tidlig en grunder i det som etter hvert skulle bli hans spesielle fagområde, i forbindelse med kraftutbygging kom han i kontakt med Niva. Kreativ og praktisk anlagt som han var så han raskt et stort potensial for å redusere en rekke negative effekter som tung anleggsvirksomhet kan ha på det ytre miljø.

Vinn vinn

Gjennom dette arbeidet har han utallige ganger lagt grunnlaget for vinn vinn mellom anleggsbransjen og det ytre miljø ved å bidra til å til robuste økonomiske og miljømessige aspekter med akseptable løsninger. Han ble alltid brukt av forskningsrådet og var en av stifterne av Aqua-team hvor han satt som styreleder i flere år. Han har et utrolig omfattende nettverk med statlige beslutningstakere og godkjennende myndigheter. Dette i kombinasjon med hans kunnskap om hva som er praktisk og økonomisk gjennomførbart på et anlegg har gang på gang banet vei for hensiktsmessige kompromisser og optimale løsninger for ivaretagelse det ytre miljøet, noe som blant annet Statens vegvesen og Jernbaneverket gjennom mange år har hatt stor glede av.

Faren til det ytre miljø

Mange vil nok hevde at faktisk er far til fagområdet ytre miljø og er den som har satt dette på dagsorden innenfor dagens anleggsvirksomhet. Han har skapt seg et navn som den dag i dag har stor respekt innenfor den norske anleggsbransjen. Gjennom sitt utrettelige arbeid rettet mot det ytre miljø må han på mange måter ta æren for at den norske anleggsbransjen faktisk får et bedre rykte i forhold til å ta vare på det ytre miljø. En slik forbedring og et slikt fokusområde er også helt i tråd med NFFs strategi.

Det er viktig at hele den norske anleggsbransjen tar vare på, og videreforvalter dette forbedrede ryktet vedrørende hensyn til ytre miljø ved anleggsgjennomføring når årets Gullfeiselvinner etter mer en 40 år på farten nå truer med å trappe ned og trekke seg tilbake til et roligere liv i Seljord i Telemark. NFF har med dette gleden av å tildele årets Gullfeisel til Vidar Tveiten. 

 

Vidar Tveiten er vinneren av Gullfeiselen 2015.

Denne saken ble første gang publisert 27/11 2015, og sist oppdatert 06/04 2017