Her kommer Norges største fastlandsnæring

I et 85.000 kvadratmeter stort kompleks på Ulven skal nesten 40 aktører innenfor bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen samles.

5000 mennesker skal ha arbeidsplassen sin i Construction City på Ulven.
5000 mennesker skal ha arbeidsplassen sin i Construction City på Ulven. Foto: Link Arkitektur/Axion
Publisert Oppdatert

Byggets størrelse tilsvarer 12 fotballbaner og skal bli en kunnskapspark og et samlingssted som skal skape synergier på tvers og dermed bringe bransjen fremover. Om halvannet år starter byggingen av Construction City, som kommer til å romme 5000 arbeidsplasser.

«Hjerterom»

– Sentralt for Construction City er samhandling og kunnskapsdeling, derfor er det planlagt å bygge kontorlokaler rundt et felles «hjerterom», der konkurrenter, samarbeidspartnere og gründere kan møtes og dele ideer for å drive bransjen fremover, sier Camilla Krogh, som er daglig leder for Ulven AS og Construction City.

Rause kontorfløyer

Seks rause kontorfløyer knytter seg direkte til hjerterommet og etablerer et samlet anlegg med gode relasjoner mellom prosjektets funksjoner. Det grønne elementet er viktig både i utearealer, så vel som fellesarealer og skal være med på å skape et velkommen og varmt miljø.

― Relasjonen mellom bygget og bygulvet er viktig for ansatte i bygget, så vel som for beboere i Oslos nye bydel. Vårt fokus er at Construction City skal være et inviterende prosjekt og en tydelig identitetsbygger og katalysator for Ulvenområdet, sier Krogh.