Setter dumperne på kartet

Nå kan Volvo-dumperne se andre Volvo-dumpere på anlegget.

Den nye funkjsonen viser posisjonen til alle Volvo-dumperne på anlegget i sanntid.
Den nye funkjsonen viser posisjonen til alle Volvo-dumperne på anlegget i sanntid. Foto: Volvo CE
Sist oppdatert

Volvo CE har lansert n ny oppdatering til Haul Assist- applikasjonen for dumpere med en ny funksjon som viser nåtids kartposisjon for de andre dumperne på anlegget.

Systemet Haul Assist Map kan også måle produksjon mot produksjonsmål og dataene kan eksporteres manuelt eller automatisk.

- Det er litt revolusjonerende - dumperne ser hverandre på anlegget og kan sørge for bedre flyt, forklarer David Kristianslund i Volvo Maskin.

Om det er dårlig sikt, for eksempel rundt en sving eller over en dump, kan føreren likevel se om det kommer en dumper imot, legger han til for å illustrere sikkerhetsaspektet i tillegg til poenget med produksjonsflyt.

Haul Assist applikasjon gir maskinførerne mulighet til å ha oversikt over dumpertrafikken på hele anlegget, og proaktivt justere kjøringen til trafikkforholdene, spesielt der opplasting og tipping foregår.
Haul Assist applikasjon gir maskinførerne mulighet til å ha oversikt over dumpertrafikken på hele anlegget, og proaktivt justere kjøringen til trafikkforholdene, spesielt der opplasting og tipping foregår. Foto: Volvo CE
Laste- og tippsoner kan ikke utelukkende vises på kartet, men kan trigge registrering av vektdata. Det innebygde vektsystemet hjelper til med å optimere masseforflytningen ved å sikre at hver dumpersyklus flytter riktig vekt i forhold til dumperens nyttelast.
Laste- og tippsoner kan ikke utelukkende vises på kartet, men kan trigge registrering av vektdata. Det innebygde vektsystemet hjelper til med å optimere masseforflytningen ved å sikre at hver dumpersyklus flytter riktig vekt i forhold til dumperens nyttelast. Foto: Volvo CE

Systemet kan ettermonteres så lenge man har Volvo Co-Pilot og Haul Assist på dumperen.

Kartfunksjonen kan plotte dumperveier og foretrukne ruter for å hjelpe maskinførerne med å navigere rundt på anlegget.
Kartfunksjonen kan plotte dumperveier og foretrukne ruter for å hjelpe maskinførerne med å navigere rundt på anlegget. Foto: Volvo CE

Applikasjonen benytter dumpernes innebygde GPS-funksjon for å fastslå posisjon, og kombinerer den med digital forbindelse via Co-Pilot til å kommunisere med andre maskiner.

Systemet kan også registrere hvor fort dumperne kjører, og gi en alarm for å minne maskinførerne om å holde en sikker hastighet på anlegget.

Foretrukne ruter

Kartfunksjonen kan plotte dumperveier og foretrukne ruter for å hjelpe maskinførerne med å navigere rundt på anlegget. Den kan varsle når dumperen nærmer seg en forhåndsdefinert innsnevring eller enveiskjørt del av veien, og også visualisere aktuelle møteplasser. Kartet kan også vise innlagte referansepunkter eller viktige områder på anlegget.

Trådløs oppdatering

Volvo Co-Pilot er bygd for Android operativsystem på en måte som gjør den enkelt skalerbar etter hvert som framtidige programvareoppdateringer, nye funksjoner og nye applikasjoner blir utviklet. Systemet er 3G-kompatibelt når det utstyres med et SIM-kort, noe som gir mulighet for trådløs programvareoppdatering uten at eier eller bruker trenger å foreta seg noe.

Denne saken ble første gang publisert 25/04 2019, og sist oppdatert 24/04 2019