Solgte 1371 maskiner

Lengre leveringstid hindret enda en ny rekord - men ny omsetningsrekord ble det.

Fra venstre ser vi Tor Anders Høgaas produktsjef kompaktgravere, Jarle Bjørløw salgssjef region sør og øst, David Kristianslund salgsdirektør og André Gulholm produktsjef for dumpere og store hjullastere.
Fra venstre ser vi Tor Anders Høgaas produktsjef kompaktgravere, Jarle Bjørløw salgssjef region sør og øst, David Kristianslund salgsdirektør og André Gulholm produktsjef for dumpere og store hjullastere. Foto: Fredrik Saugstad
Publisert

Ordreinngangen tilsa ny rekord, men leveringstid og hardt pressede underleverandører ble flaskehalsen for Volvo Maskin i 2018.

Volvo Maskin leverte og fakturerte 1371 nye anleggsmaskiner i 2018, 10 færre enn i 2017.

Årsaken er at stort sett hele det globale markedet går godt, da blir leveringstidene både fra fabrikk og underleverandører lenger.

- Ordreinngangen var reelt sett på 1400 maskiner, forklarer salgsdirektør David Kristianslund.

EC300E ble levert flest ganger

Bestselgeren ble EC300E, som også lå høyt oppe i foregående år. Hadde det ikke vært for at ECR235EL er så populær i mange andre markeder også, ville den som i fjor blitt bestselgeren av Volvoene.

Trenden mot større maskiner fortsetter altså.

EC300E ble bestselger blant Volvoene i 2018.
EC300E ble bestselger blant Volvoene i 2018. Foto: Volvo CE

- 2018 var et år med veldig god aktivitet, men også i resten av verden, kommenterer Kristianslund.

Rekordomsetning

Volvo Maskin avslører ikke hva omsetningen var på, men Kristianslund kan avsløre at det er snakk om ny omsetningsrekord i 2018. Han tror 2019 blir på nivå som 2018. For Volvo Maskin vil de blant annet fortsette å jobbe med planleggingen av nytt hovedkontor.