E6 Gudbrandsdalen:

Direktesendt veibygging

Nå kan publikum følge deler av utbyggingen av E6 Frya-Sjoa direkte på nett. Statens vegvesen har plassert ut webkameraer på strekningen.

Nå kan publikum følge deler av utbygginga av E6 Frya-Sjoa direkte på nett. Her fra Harpebru.
Nå kan publikum følge deler av utbygginga av E6 Frya-Sjoa direkte på nett. Her fra Harpebru.
Publisert Oppdatert

Totalt skal det utplasseres fire webkameraer på strekningen E6 Frya-Sjoa. Foreløpig er to kameraer i drift. De to siste kommer i løpet av høsten.

- Vi ønsker å dokumentere noen steder for ettertida, og vi jaktet på løsninger som også kunne gi allmennheten mulighet til å følge med live på utbygginga. Vi håper dette blir tatt imot som en ny og god mulighet til å følge med på anlegget vårt, som endrer seg i rekordfart mange steder, sier prosjektleder Øyvind Moshagen i Statens vegvesen.

Halvtime for halvtime

Webkameraene tar stillbilder hver halvtime døgnet rundt. Det ene kameraet som allerede er i drift, er plassert ved Harpe bru og tar bilder av byggingen av den store E6-brua som skal krysse Lågen ved Harpefoss. Harpe bru blir et landemerke på nye E6, med sine to tårn og skråstag.

Det andre kameraet som er på lufta står ved E6-krysset som bygges ved Harpefoss oppvekstsenter. Kameraet viser byggingen av ny E6, kryssramper, ei lokalveibru som er ferdig og et veisystem i endring.

- I løpet av høsten setter vi opp kamera nummer tre og fire. Kamera nummer tre skal vise bygginga av E6 sørover fra Teigkampen, mens det fjerde skal stå på Kvam og vise bygginga av Lågen bru og det store Kvam-krysset.

Ta en titt og se hvordan det ser ut ved Harpe bru og E6-krysset ved Harpefoss oppvekstsenter akkurat nå.