EMSG: Har 70 maskiner i bestilling

De har rukket å bli 10, snart er de 15, og om noen år skal de telle 40 ansatte.

Sivert Grønlie, servicesjef, Finn Thrane Johansen, daglig leder og Roger Haraldsen, dele- og logstikksjef i EMS Group Norge.
Sivert Grønlie, servicesjef, Finn Thrane Johansen, daglig leder og Roger Haraldsen, dele- og logstikksjef i EMS Group Norge. Foto: Fredrik Saugstad
Sist oppdatert

Fra dagens 10 ansatte skal Hyundai-importøren EMSG i et femårs perspektiv telle 40 ansatte i Norge.

De hårete målene er godt støttet opp av Hyundai-kontoret i Belgia som selv har sagt at de ønsker en dobling av Europa-salget innen 2023.

Forrige uke var det åpen dag på EMSG sitt nye hovedkontor på Berger.
Forrige uke var det åpen dag på EMSG sitt nye hovedkontor på Berger. Foto: Fredrik Saugstad

Skal bygge opp

Finn Thrane Johansen, daglig leder hos den fortsatt ferske Hyundai-importøren i Norge, er klar på at han må bygge opp merkevaren på nytt i Norge, men det mener han skal gå bra med tanke på at kvaliteten er like god som de andre merkene og at de har god støtte.

- Dette klarer vi takket være tett samarbeid med Hyundai og støtten derfra er alfa-omega for å lykkes, forklarer Finn Thrane Johansen.

Daglig leder i EMS Group Norge, Finn Thrane Johansen.
Daglig leder i EMS Group Norge, Finn Thrane Johansen. Foto: Fredrik Saugstad

70 i bestilling

Allerede i april hadde de 70 maskiner i bestilling fra HCEE ( Hyundai Construction Equipment Europe), og flere har allerede blitt levert på Vestlandet.

Fine lokaler

Lokalene på Berger like ved E6 deler de med blant andre Fartsskriver, og EMSG sitt areal utgjør 1300 kvadratmeter innendørs hvor verkstedet utgjør 1000. Ellers består det av butikk, utstilling, kontorer, delelager og servicedesk. Utenfor har de 2000 kvadratmeter til disposisjon.

Nye maskinserier

Under Bauma lanserte den koreanske produsenten ny HX-serie minigravere og A-serien med beltegravere, hjulgravere og hjullastere.

Maskinene kommer mot slutten av året.

Det å være fersk importør med helt nye serie maskiner å friste med kan man jo kalle god timing, og nå skal EMSG i Norge og Sverige gå sammen om flere demomaskiner av de nye seriene.

90-tonneren HX900L ble svært godt mottat på Bauma.
90-tonneren HX900L ble svært godt mottat på Bauma. Foto: Hyundai

Finn Thrane nevner også at den største Hyundai-nyheten på Bauma (i tonn) HX900L, ble så godt mottatt at de solgte ut Europa-lageret. Han utelukker ikke at de vil prøve seg også på dette segmentet fremover.

Full vigør i vest

Nok en kjent Hyundai-kunde, Hovdane Maskin, kjøpte ny HL955, 15-tonns hjullaster.

Samtidig på andre siden av landet var Endre Dyngeland, distriktsjef for Vestlandet, allerede i april i full gang med 15 nylig ankomne Hyundai-maskiner og Stange Maskin som servicepartner.

Fosse Maskin på plass på Hyundai på Bauma hvor de kjøpte inn nye HX380-A (nye beltegraverserien) og R25 (27-tonns minigraver).
Fosse Maskin på plass på Hyundai på Bauma hvor de kjøpte inn nye HX380-A (nye beltegraverserien) og R25 (27-tonns minigraver). Foto: EMSG

En god og trofast Hyundai-kunde som er kjent med større Hyundai-maskiner er allerede på plass hos EMSG. Fosse Maskin dukket opp på Bauma og kjøpte den nye HX380-A som kommer senere i år. De kjøpte også R25, en 2,7 tonns minigraver.

Denne saken ble første gang publisert 31/05 2019, og sist oppdatert 29/05 2019