Tre entreprenører får jobbe videre med E16 Kvamskleiva

Hvem som skal bygge den 5,4 kilometer lange strekningen inkludert 1,8 kilometer tunnel i slutten av oktober.

Byggeleder Edvind Rye i Statens vegvesen tar med seg tre entreprenører videre i arbeidet med ny E16 gjennom Kvamskleiva.
Byggeleder Edvind Rye i Statens vegvesen tar med seg tre entreprenører videre i arbeidet med ny E16 gjennom Kvamskleiva. Foto: Vegvesen
Publisert

Statens vegvesen har valgt ut tre entreprenører til å jobbe videre med totalentreprisen for rassikringsprosjektet på E16 gjennom Kvamskleiva i Valdres [15.06.2020]

• Arb.fellesskap mellom Kruse Smith AS og Brødrene Dokken AS
• Arb.fellesskap mellom Anlegg Øst, Leonard Nilsen og Sønner AS og Gjermundshaug anlegg AS
• Hæhre Entreprenør AS

- Vi har brukt tiden på å sjekke referanser og se på sammenlignbare prosjekt som entreprenørene og prosjekterende har gjennomført, sier byggeleder Edvin Rye i Statens vegvesen.

Gode forutsetninger

Han mener de tre utvalgte alle har gode forutsetninger for å lage gode byggeplaner for den 5,4 kilometer lange strekningen inkludert 1,8 kilometer tunnel.

De to konstellasjonene som ikke nådde opp i denne runden, Bertelsen og Garpestad AS og Impresa Pizzarotti & S.p.A, har også gjort et godt inntrykk.

- Alle selskapene var kvalifisert til å gjøre jobben, sier Rye.

Første tilbud 14.august

De tre prekvalifiserte deltakerne skal levere inn sine første tilbud 14. august. Deretter blir det forhandlinger mellom Vegvesenet og entreprenørene. I slutten av september skal de levere inn det siste tilbudet.

- Planen er å velge entreprenør og skriver under kontrakt i slutten av oktober. Da håper vi å være i gang med anleggsarbeidet i november, sier Rye.

Anlegget skal stå ferdig i februar 2023

- Vi gleder oss til å komme i gang sammen med entreprenøren for å sikre gode og rasjonelle løsninger, som skal gi oss en trygg og effektiv veg gjennom Kvamskleiva, sier Rye. Det vil være mulig å få inntil 100 millioner i fradrag i tilbudssummen for den som skisserer gode planer for hvordan jobben skal løses og som har den rette kompetansen for å utføre jobben.