Anslås åpnet i dag

E6 ved Elstadkleiva i Ringebu kan åpnes igjen i dag.

Det ble anslått på tirsdag 03.04 at E6 ved Elstadkleiva kunne åpnes torsdag 04.04.
Det ble anslått på tirsdag 03.04 at E6 ved Elstadkleiva kunne åpnes torsdag 04.04. Foto: vegvesen
Publisert

- Når på dagen åpningen kan skje, er foreløpig usikkert, men vi har godt håp om at vi kan åpne ett felt på E6 i Ringebu i løpet av torsdag, sier seksjonssjef i Statens vegvesen, Ole Einar Fossen.

Statens vegvesen er godt i gang med å renske fjellsida og kjøre bort steinmassene etter flere sprengninger i Elstadkleiva for å hindre ras over E6. Nå gjenstår kun ei lita sprengning, som skal skje i løpet av onsdag kveld.

Mesta Fjellsikring har sprengt flere ganer for å få ut det løse partiet. Etter hver salve blir fjellsiden undersøkt av geolog.
Mesta Fjellsikring har sprengt flere ganer for å få ut det løse partiet. Etter hver salve blir fjellsiden undersøkt av geolog. Foto: vegvesen

Etter sprenging i grustak:

E6 har vært stengt i Elstadkleiva nord for Fåvang siden mandag på grunn av rasfare. Det oppsto en sprekk langs ei steinblokk i fjellsida etter sprenging i et grustak som ligger tett inntil E6 den 22. mars.
Geologiske undersøkelser som Vegvesenet utførte etterpå, viste at sprekken vokste, og E6 måtte stenges inntil blokka var sprengt løs. Det var flere løse steinblokker i fjellet, og arbeidet med sprenging har derfor pågått tirsdag kveld og på onsdag.