Nå skiftes resten av betongdekket

På E6 nord for Gardermoen starter arbeidet i helgen og pågår til oktober.

Trafikken på E6 nord for Gardermoen får redusert framkommelighet fra førstkommende helg fram til oktober. Byggleder Morten Charles Hoff, Statens vegvesen, og anleggsleder Torfinn Dahl i PEAB leder arbeidet med å skifte ut det støyende og utslitte betongdekket.
Trafikken på E6 nord for Gardermoen får redusert framkommelighet fra førstkommende helg fram til oktober. Byggleder Morten Charles Hoff, Statens vegvesen, og anleggsleder Torfinn Dahl i PEAB leder arbeidet med å skifte ut det støyende og utslitte betongdekket. Foto: :Per Kollstad/Statens vegvesen
Sist oppdatert

Nå starter arbeidet med å skifte ut resten av det utslitte og støyende betongdekket på E6 nord for Gardermoen.

Statens vegvesen og PEAB stenger vegarbeidsområdet på E6 fra fredag kveld til tidlig mandag morgen.

Omkjøring

Fra fredag kveld kl. 20:00 til mandag morgen kl. 05:00 skal entreprenøren gjøre europavegen klar til nytt kjøremønster med to midlertidige rundkjøringer på den 3,5 kilometer lange strekningen Hauerseter- Mogreina.

(Det betyr at E6 blir stengt i begge retninger fra Jessheim nord til Mogreina med omkjøring via fv. 454 denne helga.)

Fra mandag morgen og fram til arbeidet med å bygge ny veg er ferdig i oktober, vil E6-trafikken gå i sørgående felt fra Hauerseter til Mogreina. Fartsgrensa blir skiltet ned til 50 kilometer i timen med trafikk i begge retninger. Av hensyn til trafikksikkerheten blir det satt opp midtrekkverk.

Det er et omfattende arbeid som skal gjøres når betongdekket skal skiftes ut og erstattes med ny veg med asfaltdekke.
Det er et omfattende arbeid som skal gjøres når betongdekket skal skiftes ut og erstattes med ny veg med asfaltdekke. Foto: Per Kollstad/Statens vegvesen

Bygger ny veg

Entreprenøren skal fjerne betongdekket, bygge opp ny vegkropp, legge asfalt og merke vegen.

- Vi beklager ulempene dette vil ha for trafikken på E6, men gleder oss til E6-trafikken vil gå i nordgående retning på ny asfalt uten den støyende dunkingen fra betongdekket, sier byggeleder Morten Charles Jensen i Statens vegvesen.

21 år gammelt

Betongdekket i nordgående kjøreretning på E6 mellom Jessheim nord og Mogreina stammer fra 1989 da det ble bygget ny E6 på strekningen.

I løpet av de siste ti årene har betongdekket sprukket opp vesentlig. Arbeidene med å skifte ut betongdekket mellom Jessheim nord og Mogreina startet i mai 2019.

- Entreprenøren har gjort en god jobb med å bygge ny veg fra Jessheim nord til og med Hauerseterkrysset, sier Jensen. Trafikken på E6 nord for Gardermoen får redusert framkommelighet fra førstkommende helg fram til oktober.

Få Anleggsmagasinet og Transportmagasinet rett hjem:

Ønsker du kun å bestille denne utgaven? Send SMS med kodeord "TAB203" til 2205. Bladet kommer da rett i postkassen, og koster kr 149,-

OBS: Husk at TransportMagasinet i april måned 2020 har tidenes tilbud på abonnement. For kun 545 kroner, får du 10 utgaver av både TM og AM hjem i postkassen det neste året. Send SMS til 2205, skriv TAB 4.