vekst i utleie:

Største ordre noensinne for Ekspert Maskinutleie

Volvo Maskin leverer 32 anleggsmaskiner - det er utleieaktørens største maskinkjøp

Kjell Sæter, daglig leder i Ekspert Maskinutleie og distriktssjef Dag Bjørnar Dønnum i Volvo Maskin.
Kjell Sæter, daglig leder i Ekspert Maskinutleie og distriktssjef Dag Bjørnar Dønnum i Volvo Maskin. Foto: Volvo Maskin
Publisert

Etter flere års erfaring med både Volvo og andre merker, falt valget også denne gangen på Volvo. Det har blitt flere og flere Volvo i maskinparken vår de siste årene. Gode erfaringer med service og ettermarked hos Volvo Maskin er en av grunnene til dette, sier daglig leder i Ekspert Maskinutleie Kjell Sæter.

– Det er viktig å få hjelp raskt dersom en maskin skulle stoppe. God oppfølging fra distriktssjef Dag Bjørnar Dønnum er heller ikke noe minus, sier han.

Selskapet har vokst raskt

Spesielt de siste årene har det vært stor vekst, Ekspert Maskinutleie var gasellebedrift hvert år fra 2007 til 2012.

Det ble etablert avdeling på Vøyenenga i 2007.

Drammen Maskinutleie ble kjøpt opp i 2015, med avdelinger i Drammen og på Romerike. I 2015 sto også et nytt og flott bygg klart på Langhus for å legge til rette for den økende aktiviteten.

Planlagt oppstart i Hamar

Det er i tillegg planer om å starte avdeling i Hamar-området i disse dager. Omsetningen i 2017 var på 102 millioner, og i 2018 vil omsetningen havne på rundt 150 millioner.

Hæhre & Isachsen Maskinutleie AS kom inn på eiersiden fra januar 2018, og eier nå 50% av selskapet. Ekspert Maskinutleie har som mål å bli hovedleverandør av små maskiner og utstyr til alle deler av BetonmastHæhre konsernet, og de nye Volvo-maskinene vil bidra til å sikre et bredt tilbud av maskiner til de nye medeierne av selskapet.

Blant annet inneholder pakken korthekkgravere på 17 og 25 tonn.
Blant annet inneholder pakken korthekkgravere på 17 og 25 tonn. Foto: Volvo Maskin

– Det ble noen runder før vi kom i mål, og vi er veldig glade for å ha fått til denne avtalen, sier Dag Bjørnar Dønnum. Pakken består av hjullastere fra 5,5 til 12 tonn, korthekk beltegravere på 17 og 25 tonn, korthekk hjulgravere på 17 tonn, tre små anleggsvalser, samt to rammestyrte dumpere med 25 tonns nyttelast. – Vi har hatt et 15-talls mindre dumpere opp til 20 tonn i utleie tidligere, men med de to nye Volvo A25G beveger vi oss inn i et for oss nytt og spennende marked, sier Kjell Sæter.

Ekspert Maskinutleie ble etablert på Langhus 1. mars 1998, og driver hovedsakelig med anleggsmaskiner fra de minste størrelsene og opp til ca. 25 tonn. Kundene er hovedsakelig maskinentreprenører, anleggsgartnere, og noe stat og kommune.

- Alt ligger til rette for en god utvikling for Ekspert Maskinutleie, og vi forventer fortsatt vekst i årene som kommer, avslutter daglig leder Kjell Sæter.