Utvikler egen tiltsensor

Engcon utvikler tiltsensor med sylskarpt grensesnitt for de vanligste gravesystemene.

Engcon skal ha sin egen tiltsensor klar for markedet til årsskiftet.
Engcon skal ha sin egen tiltsensor klar for markedet til årsskiftet. Foto: Engcon
Publisert Oppdatert

Engcon utvikler nå en egen tiltsensor for de vanligste gravesystemene på markedet. Dette vil gi et tydeligere grensesnitt, rimeligere installasjon og enklere support, forklarer de i en pressemelding.

Engcons tiltrotatorer fra størrelse EC209 og oppover har vært kompatible med de største gravesystemene på markedet i noen år.

Noen av produsentene tilbyr dessuten automatisk tiltfunksjon. Nå tar Engcon neste skritt i utviklingen og lager sin egen tiltsensor.

- Det eneste ankepunktet vi har hatt, er selve grensesnittet, og derfor kommer vi nå med vår egen tiltsensor, sier Peter Huczkowsky, ansvarlig for utviklingen av Engcons styresystem og øvrige elektronikk.

Via DC2

Han utdyper at grensesnittet blir sylskarpt ved at Engcon leverer all nødvendig teknologi fra tiltrotatoren, via kablene for styresystemet DC2 og inn i førerhuset der gravesystemet kobles til. Dette sparer også tid og bidrar til reduserte installasjonskostnader.

Under testing

Det vil blir gjennomført tester i løpet av 2019, og Engcon forventer at tiltsensoren vil være helt ferdig og kompatibel med de fleste eksisterende gravesystemene på markedet innen årsskiftet 2019/2020.

– Det blir også en enklere og rimeligere integrering av gravesystemene, da tiltsensoren vil inngå som standard i våre monteringssett for ePS (engcon Positioning System), sier Peter Huczkowsky.

Engcons tiltsensor kan ettermonteres på engcons tiltrotatorer fra EC209 opp til EC233.