23948sdkhjf

Engcons kraftigste tiltrotator satt i serieproduksjon

Engcons nye kraftige tiltrotator EC233 i serieproduksjon – den tro tjeneren EC30 pensjoneres

Alle tester har ifølge Engcon gått bra. EC233 erstatter dermed den tro tjeneren EC30, som har vært med siden midten av 90-tallet.

– Alt fra de første prototypetestene til serieproduksjonen har gått svært bra, sier Fredrik Jonsson, utviklingssjef hos Engcon.

Fredrik Jonsson sier at det opprinnelig handlet om såkalte «forstyrrende tester», der både hus og innfestinger utsettes for overbelastning i laboratoriemiljøer og deretter på for store maskiner.

Slik foregår testingen:

– Vi begynner alltid med å spenne fast testproduktene i en kraftig hydraulikkrigg der vi med kontrollerte krefter overbelaster dem skikkelig. Det gir oss et svært godt bilde på hvor vi finner eventuelle konstruksjonsfeil.

Sluttestes i virkelige miljøer Når laboratorietestene er ferdige, går et antall prototyper ut på overdimensjonerte gravemaskiner, slik at man får mer informasjon om hvordan ting fungerer i virkelige miljøer.

– Selv om vi overbelaster i laboratoriemiljøer, skjer det helt andre ting ute i den virkelige verdenen. Det kan være alt fra skiftende temperaturer til et uendelig antall brytemomenter som man ikke kan simulere, sier Fredrik Jonsson.

Abonner på AnleggsMagasinet

Fakta EC233:

For maskinvekt 24–33 tonn

Tiltvinkel +– 45 grader

Maks. brytemoment 340 kNm Standardutstyrt med sentralsmøring, lastventiler på tiltsylindre

Klargjort for EC-Oil automatisk oljekobling

Standard redskapsfeste QS70 og QS80 med eller uten klype

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093