Kommer i Q1: Volvo EW200E MH

Volvo CE lanserer den nye EW200E MH og oppdaterer storebror EW240E MH.

Volvos MH-maskiner produseres på deres fabrikk i Tyskland og disse settes i produksjon i fjerde kvartal.
Volvos MH-maskiner produseres på deres fabrikk i Tyskland og disse settes i produksjon i fjerde kvartal. Foto: Volvo CE
Sist oppdatert

Den nye materialhåndteringsmaskinen EW200E MH veier 22,6 tonn og drives av en steg V Volvo-motor som yter 129 kW (173 hk).

Volvo CE øker også rekkevidden til den eksisterende EW240E MH – som er tiltenkt bruk innenfor resirkuleringssegmentet

- Disse vil vi se på norsk jord i løpet av Q1 2021, fabrikken starter produksjonen i slutten av Q4 i år, forklarer Stian Brække, som er produktsjef for kompaktmaskiner og alle hjulgående maskiner hos Volvo Maskin.

For ytterligere komfort, spakstyringen (CDC) gir maskinføreren muligheten til å styre maskinen i opptil 19 km/t ved kun å betjene proporsjonalbryteren på manøverspaken.
For ytterligere komfort, spakstyringen (CDC) gir maskinføreren muligheten til å styre maskinen i opptil 19 km/t ved kun å betjene proporsjonalbryteren på manøverspaken. Foto: Volvo CE

Den kommer med mulighet for 3 oppsett, 2 oppsett for materialhåndtering med 9 og 10 meter rekkevidde og 1 oppsett tilrettelagt for sorteringsmaskin med rekkevidde på 9 meter.

- EW200E MH er en etterlengtet modell og vi gleder oss masse, legger han til.

Samtidig som at den mindre materialhåndteringsmaskinen er basert på den etablerte designen til dens storebror, har den også en rekke nye funksjoner.

EW200E MH er utstyrt med et spesialtilpasset hydraulikksystem og fabrikkmontert tilleggshydraulikk som sørger for at sorteringsklør og grabber.

Spesifikasjoner EW200 E MH:

Motor : EU Stage V Volvo D6J
Driftsvekt: 22,8 tonn
(Rett-bom 5,5m med 3,5m sorteringsstikke , FOPS Solideal tvillingdekk 10,00-20, støttelabber foran & bak)

Driftsvekt: 22,1 tonn
(Solideal tvillingdekk 10,00-20, Frontmontert planeringsskjær & Bakmonterte støttelabber)

Bruttoeffekt: 129 kW
Maks rekkevidde: 9,3 - 10 meter
Maks hastighet: 19 eller 20 km/t

Andre modifikasjoner sammenlignet med en standard gravemaskin inkluderer hydraulisk hevbart førerhus, fire støttelabber som ekstrautstyr (frontskjær og støttelabber bak er standard), homogene gummidekk og skreddersydd rett-bom som kan utstyres med enten én 4 meters svanehals-stikke eller en 3,5 meters sorteringsstikke. Volvo's materialhåndteringsmaskiner kan bestilles uten rattstamme fra fabrikk slik at maskinføreren kan styre hele maskinen fra manøverspakene.

Bomflyt-funksjonen og bomdempingen forbedrer ytelsen ved å minimere slag og vibrasjoner, samt holde kloa stabilt
Bomflyt-funksjonen og bomdempingen forbedrer ytelsen ved å minimere slag og vibrasjoner, samt holde kloa stabilt Foto: Volvo CE

Oppdaterer storebror

Volvo CE øker også rekkevidden til den eksisterende EW240E MH – som er tiltenkt bruk innenfor resirkuleringssegmentet – og introduserer en ny 7,25 meters rett-bom som sammen med den eksisterende 5 meters svanehals-stikken øker rekkevidden til 12 meter.