23948sdkhjf

Fant brudd hos halvparten av de kontrollerte

Vegvesenet vil øke sin kontroll av hovedentreprenører.

Vegvesenet har tatt omkring 100 stikkprøver av sine entreprenører med underentreprenører. I halvparten av kontrollene fant de brudd på reglene.

Det er Statens vegvesen sin egen kanal, Vegnett, som melder funnene. – Bruddene går på riktig lønn og kompensasjon. Og det går på plikten til å undersøke forholdene hos sine underentreprenører og leverandører, sier avdelingsdirektør Bettina Sandvin i Statens vegvesen.

– Ikke i noen av våre stikkprøvekontroller har vi funnet at hovedentreprenøren har gjort de undersøkelser om arbeidernes forhold som de plikter å utføre. Dette utgjør en risiko for sosial dumping, påpeker Sandvin.

– Alle snakker om at de ønsker en seriøs bransje. Entreprenørene vil ha like konkurransevilkår. De fleste anser seg selv som de seriøse, og er redd for å tape konkurranse med useriøse. Men jeg er redd for at vi er i en nedadgående spiral, sier Sandvin.

Dersom det vi har sett i vår stikkprøvekontroll er representativt, vil jeg påstå at det er et hav mellom liv og lære. Vegvesenet vil øke sin kontroll av hovedentreprenører fremover, avslutter Sandvin.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109