Flere hightech-dingser for anlegget

Hightech for anlegget: Roterende hoder, integrert video og termokamera

eXom er en såkalt smart inspeksjonsdrone fra senseFly.
eXom er en såkalt smart inspeksjonsdrone fra senseFly. Foto: Sensefly/Blinken
Sist oppdatert

To nye droner og en laserskanner ble nylig lansert av Blinken.

Første dingsen ut er eXom, en intelligent kartleggings- og inspeksjonsdrone fra senseFly. Med flytid på 22 minutter, roterende hode og integrert video-, bilde- og termokamera skal gi god informasjon om objekter du ønsker å dokumentere eller inspisere.

Ekstra sikker drone

Topcon Positioning Group har inngått samarbeid med Ascending Technologies og lansert Falcon 8. Dette er en drone for profesjonell inspeksjon og kartlegging. Den har robust konstruksjon og redundans for å fange opp f.eks. motorfeil, skade på autopilot, endring av massesenter og bytte av optikk.

Nye skannere fra Topcon

Topcon Positioning Group har lansert en ny serie med laserskannere, GLS-2000S, GLS-2000M og GLS-2000L. GLS-2000 er en laserskanner beregnet for å foreta innsamling av store punktskyer raskt og effektivt. Skanneren er basert på pulslaser-teknologi fra Topcon som heter Topcon Precise Scan Technology II. Dette gir høy nøyaktighet på hvert enkelt skannet punkt, heter det i en pressemelding fra Blinken.

Falcon 8 er en drone for profesjonell inspeksjon og kartlegging.
Falcon 8 er en drone for profesjonell inspeksjon og kartlegging. Foto: Topcon/Blinken
GLS-2000 er en laserskanner beregnet for å foreta innsamling av store punktskyer raskt og effektivt.
GLS-2000 er en laserskanner beregnet for å foreta innsamling av store punktskyer raskt og effektivt. Foto: Blinken/Topcon

Denne saken ble første gang publisert 11/01 2016, og sist oppdatert 06/04 2017