Fornøyde anleggslærlinger

Anders Nilsen og Torgrim Dekkerhus har fått drømmejobben. De er lærlinger på landets femte største veganlegg, E134 Damåsen-Saggrenda.

Anders Nilsen fra Bamble og Torgrim Dekkerhus fra Kolvereid er to av snart 10 lærlinger på E134 Damåsen-Saggrenda.
Anders Nilsen fra Bamble og Torgrim Dekkerhus fra Kolvereid er to av snart 10 lærlinger på E134 Damåsen-Saggrenda. Foto: Statens vegvesen
Sist oppdatert

18-åringene Anders fra Bamble i Telemark og Torgrim fra Kolvereid i Nord-Trøndelag er begge et halvt år inne i sin toårige kontrakt som bygge- og anleggslærlinger på milliardprosjektet E134 Damåsen-Saggrenda i Buskerud. Det skriver statens vegvesen på sine nettsider.

Tunnel og rør

–Jeg jobber med tunnel, og har mine arbeidsoppgaver knyttet til den to kilometer lange Kongsbergtunnelen. Jeg jobber skift og har veldig interessante og varierte oppgaver, sier Torgrim. Etter to år på videregående er han nå ute i to års praksis før han skal avlegge fagbrev når han runder 20 år. Han har det helt topp og har ikke hjemlengsel selv om han nå bor en lang dagsreise hjemmefra.

Anders Nilsen fra Bamble ble ansatt som lærling på E134-prosjektet i fjor sommer. Sine første to skoleår på videregående tok han ved bygg- og anleggslinjen i Lunde i Telemark. Nå ukependler han til og fra hjemfylket, men også han stortrives på Kongsbergprosjektet. Han jobber på veganlegget med rør og grøfter som spesialfelt.

Gir mersmak

Begge lærlingene er veldig fornøyd både med jobben de gjør og den oppfølgingen de får med opplæring under arbeidet.

–Vegarbeidet her på Kongsberg har gitt mersmak. Dette er noe vi vil satse på også i årene framover, forsikrer de to 18-åringene før de drar ut på anlegget igjen etter en halvtimes lunsj på anleggsriggen til Veidekke ved Diseplass utenfor Kongsberg.

Ifølge Statens vegvesen er det i dag 10 lærlinger tilknyttet entreprisene på utbyggingsprosjektet E134 Damåsen – Saggrenda.

 Ved bruk av lærlinger gir Statens vegvesen en kompensasjon på 25 kroner pr time. Denne kompensasjonen vil bli økt i framtidige kontrakter.

Denne saken ble første gang publisert 08/03 2016, og sist oppdatert 06/04 2017