Skal spille hverandre gode

Forset Grus og Volvo Maskin inngår femårig samarbeidsavtale.

Nicholai Sødring Carslen i Volvo Financial Services Trondheim, Ole Aril Haugum, daglig leder Forset Grus og Torgeir Glørstad, distriktssjef Volvo Maskin Trøndelag Sør.
Nicholai Sødring Carslen i Volvo Financial Services Trondheim, Ole Aril Haugum, daglig leder Forset Grus og Torgeir Glørstad, distriktssjef Volvo Maskin Trøndelag Sør. Foto: Fredrik Saugstad
Publisert

Forset Grus fra Klæbu har inngått en samarbeidsavtale med Volvo Maskin på fem år. Avtalen innebærer at alt av anleggsmaskiner og utstyr Volvo kan levere, leveres av Volvo Maskin og er en del av et samarbeid som i tillegg innebærer finans og ettermarkedstjenester. Avtalen har opsjon på ytterligere fem år.

– Hensikten er å spille hverandre gode og skape forutsigbarhet, forklarer Torgeir Ø. Glørstad, distriktssjef i Volvo Maskin Trøndelag Sør.

Bak det ikke helt ukjente Rosenborg/Eggen-uttrykket ligger det at Volvo skal bidra med support og riktig maskin til oppgavene, føreropplæring, produksjonsplanlegging. Alle maskinene skal ha gull service- og reparasjonsavtale.

– Om behovene endres kan man bytte maskin til en som passer bedre, forklarer Glørstad.

Spare tid

– Vi har allerede et godt tillitsforhold til hverandre og med dette ønsker vi også å frigjøre tid, forklarer Ole Arild Haugum, daglig leder i Forset Grus.

Er klare

Totalpakka er poenget legger han til, og i forhold til Volvos Electric Site og grønt skifte er han klar i sin tale.

– Vi stoler på Volvos kompetanse og utvikling i forhold til det grønne skiftet. Så fort Volvo er klare, er vi klare, slår han fast.

Forset Grus AS

Holder til i Klæbu utenfor Trondheim
25 ansatte
30 års historie
Produserer 1 million tonn årlig / 33.000 lastebillass
Fikk 5 Volvo FH540 tippbiler og en trekkvogn i 2017
Omsetter for 70-75 millioner kr
2014 ble de sertifisert som miljøfyrtårnbedrift

Langt kundeforhold

Det er den første avtalen av denne typen Glørstad vet om i hans distrikt.

Hjullastermodellen L150H og beltegraveren EC380EL er signert allerede.

I alt vil det dreie seg om to til fire maskiner i året. Forset Grus har vært kunde av både Volvo Maskin og Volvo Trucks i drøye to tiår og i dag har de 15 tippbiler og 16 anleggsmaskiner med Volvo-emblemet på.

Alt er Volvo med unntak maskintypene som Volvo ikke leverer, som for eksempel to dosere fra Komatsu.