Avhjelper britisk respiratormangel

JCB starter å produsere deler til respiratorer på en av sine fabrikker, som er stengt som følge av koronakrisen.

Tim Burnhope er JBCs innovasjonssjef. Her med prototypen på stålhuset til ny respiratordesign.
Tim Burnhope er JBCs innovasjonssjef. Her med prototypen på stålhuset til ny respiratordesign. Foto: JCB
Publisert

Maskinprodusenten JCB snudde på femøringen etter en direkte appell fra statsminister Boris Johnson tidligere i mars for å hjelpe til med å minske den nasjonale respiratormangelen, og bidra til å redde koronapasienter. JCBs styreformann, Lord Bamford, tok ballen, og mobiliserte umiddelbart et forsknings- og ingeniørteam for å undersøke potensielle måter å hjelpe på.

Helt ny design

Nå JCB, ifølge pressemelding, klar til å starte produksjonen på en fabrikk som har vært stengt i nesten to uker som følge av koronakrisen. Fabrikken lager nå spesielle stålhus for en helt ny respiratordesign fra Dyson.

De første prototypene er levert til Dyson fra produksjonslinjen på JCBs Cab Systems-fabrikk i Uttoxeter, Staffordshire, som Boris Johnson besøkte under valgkampen. Fabrikken gikk i dvale i midten av mars sammen med åtte andre JCB UK-fabrikker etter totalt etterspørselsfall. Nå starter masseproduksjonen av JCBs stålhus i løpet av få dager.

Utviklet på få dager

Lord Bamford sier det slik: – Da vi ble kontaktet av statsministeren bestemte vi oss raskt for å hjelpe til alt vi kunne. Dette prosjektet har gått fra design til produksjon i løpet av få dager, og jeg er glad for at vi har vært i stand til å bruke ferdighetene til våre ingeniør-, design- og fabrikasjonsteam i en tid med nasjonal krise.

– Dette er en global krise, og vi vil naturligvis hjelpe til med å øke produksjonen, hvis respiratorene også etterspørres i andre land, uttaler Lord Bamford, og legger til at JCB-ansatte som kommer tilbake til arbeid for å produsere stålhusene vil motta sin normale lønn.