Fjellsprengningsdagen 2014:

Gullfeisel og æresmedlemskap

I tradisjonen tro åpnet fjellsprenger'n med utdeling av heder og ære til personer i bransjen som har utmerket seg.

Årets gullfeisel ble tildelt Kristen Olav Dahl av formann i Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF), Heidi Berg.
Årets gullfeisel ble tildelt Kristen Olav Dahl av formann i Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF), Heidi Berg.
Publisert Oppdatert
Magne Paulsen ble hedret som nytt æresmedlem i NFF under Fjellsprengningsdagen.
Magne Paulsen ble hedret som nytt æresmedlem i NFF under Fjellsprengningsdagen.

Som i mange år ble også årets Fjellsprengningsdagen arrangert på Radisson Blu Scandinavia Hotel i Oslo og som vanlig åpnet arrangementet med utdeling av gullfeisel og æresmedlemskap.

I år var det Kristen Olav Dahl som mottok gullfeiselen av formann i Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF), Heidi Berg. Om vinneren sa Berg blant annet at han har vært etterspurt over hele verden og han har da også arbeidet i 17 land. Dahl har alltid vært nytenkende og i forkant på ny teknologi, og han var blant de første som forutså og beskrev bruk av datastyring i tunnelrigger.

– Et eksempel til etterfølgelse for vår stolte entreprenørstand. En mann som har 60 yrkesaktive år i vår bransje. Vår alles like innovative, Kristen Olav Dahl, uttalte Berg, da hun kalte han opp på podiet for å motta gullfeiselen.

Æresmedlemskap

I år var det Magne Paulsen som ble hedret som nytt æresmedlem i NFF. Paulsens yrkesmessige bakgrunn er fra byggherresiden og han har ledet mange store utbyggingsprosjekter. Han hadde et stort engasjement og var foregangsmann for prosjektet miljø- og samfunnstjenlige tunneler. Han var i mange år styremedlem i NFF. Om Paulsen sa Berg blant annet at han er en typisk nordlending med tydelig engasjement og han likte å utfordre de rundt seg.

– Vi takker Magne for en imponerende innsats og foreningen ser frem til fortsatt bistand. Gratulerer til Magne Paulsen som nytt æresmedlem i Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk, uttalte Heidi Berg, under tildelingen.