Boels Rental har kjøpt 93,04 prosent av Cramo

Oppkjøpet gjør Boels til en ledende aktør i det europeiske utleiemarkedet.

Cramo blir kjøpt opp av Boels.
Cramo blir kjøpt opp av Boels. Foto: Cramo
Sist oppdatert

Ifølge de endelige resultatene fra Aksjekjøpstilbudet, har Boels Rental nå kjøpt aksjer som representerer cirka 93,04 prosent i Cramo.

Blir ledende i Europa

- Jeg er glad og stolt over å kunngjøre at Cramo nå vil bli en del av Boels. Dette oppkjøpet gjør Boels til en ledende aktør i det europeiske utleiemarkedet. En perfekt posisjon for videre vekst. Økt geografisk tilstedeværelse og kundebase, gjør det mulig for oss å doble virksomheten vår og øke markedspåvirkningen. Sammen med Cramo kan vi utnytte utstyr, data, teknologi og kunnskap for å forbedre vår service til kundene. Jeg gleder meg til å samarbeide med Cramo siden selskapene våre passer godt både strategisk og kulturelt, uttalte Pierre Boels, administrerende direktør i Boels Topholding B.V i en pressemelding.

Aksjeeiere som har akseptert tilbudet, vil få utbetalt kjøpesummen den 6. februar 2020, avhengig av tiden det tar for at bankene skal overføre betalingene.

Vil kjøpe alle aksjer i Cramo

Boels intensjon er å erverve alle aksjene i Cramo og søke om avnotering av Cramo-aksjer fra Nasdaq Helsinki Ltd. Da eierandelen i Cramo vil overstige 90 prosent av alle aksjene, vil Boels Rental sette i gang prosessen for å innløse aksjer fra de aksjonærene som ikke aksepterte tilbudet, og derved oppnå eierskap til alle aksjer i Cramo. Dette vil bli gjort i samsvar med den finske aksjeloven.