23948sdkhjf

Utleiesenteret i Drammen:: Har strøkne lokaler og hårete mål

Utleiesenteret kan endelig slippe tøylene virker det som. Nye flotte lokaler og god plass gjør at de vil bli dobbelt så store.

Ved juletider flyttet de inn i sine nye lokaler i Dalen Næringspark, de hadde da for lengst vokst seg ut av den gamle tomta på Bangeløkka i Drammen. Siden 2004 hadde de økt omsetningen med 25 prosent hvert år og det var ikke plass til å ekspandere.

Å flytte til den nye adressa i Kobbervikdalen var dermed etterlengtet forklarer daglig leder, Lasse Kjøsterud. Etter han kom fra industri og vannkraft har han nå holdt på med utleie i 17 år. Vi møter han inne i moderne og ryddige lokaler med høy aktivitet rundt i det åpne kontorlandskapet.

Dalen kiosk

Området vi nå befinner oss i gjør det naturlig for drammensere å prate om Dalen kiosk og sine berømte Bråten-pølser som holdt koken helt til 2011. På Utleiesenterets hjemmesider kan man lese en samling avisartikler om kioskens historie fra 1959 til 2011, da det måtte melde pass for næringsområdet som nå har fått navnet Dalen Næringspark. Området ble kjøpt allerede i 2007 og det første bygget stod ferdig i 2012.

Bygg på 4500 kvadratmeter

På nabotomta leier de ut til Brakar som er i ferd med å opprette et nytt bussdepot på 23.000 kvadratmeter. Området Utleiesenteret eier er på 70 mål og det nye bygget er på 4500 kvadratmeter.

- Vi ønsket å skape et miljø for bygg og anlegg her og leietakerne i tredje etasje er alle i denne næringen, forklarer Lasse Kjøsterud.

Fjernstyrt anlegg

De moderne lokalene inneholder kursrom, trimrom i tillegg til kontorlokalene. På en stor flatskjerm kan de følge med på hele området utenfor ved hjelp av kameraovervåkning. De ansatte kan på kveldstid logge seg på med mobilen og se på overvåkningsbildene uten å reise seg fra godstolen. Man kan også åpne porten ved hjelp av fjernstyring. Lokalene gir nå endelig rom for ekspandering.

Vil doble

De 35 ansatte vil øke fremover, først og fremst på salg tror Lasse. Økningen kommer etter et 2013 hvor selskapet måtte roe ned litt, rett og slett på grunn av plassmangel. Nå skal omsetningen oppover og de skal befeste sin posisjon som totalleverandør til bygg og anlegg. Primærområdet er en ti mils omkrets ut i fra hovedkontoret, i tillegg til egen avdeling på Kongsberg selvsagt.

-Vi vil bli dobbelt så store som nå, slår Lasse fast.

3500 nummer

Han synes det er greit med litt hårete mål nå som alt ligger til rette for det. Maskinparken består av 250 lifter fra de aller minste til en med 48 meters arbeidshøyde. Gravemaskiner tilbys fra minigravere og opp til 14 tonn. Av hjullastere og dumpere tilbys 40 forskjellige opp til Volvos L70 på hjullastersiden. I tillegg tilbys en rekke teleskoptrucker, for å nevne noe. Totalt antall nummererte enheter er nå opp i 3500, så å holde orden blir en stadig viktigere oppgave for driften.

Mer tilrettelagt

Service og vedlikehold ordnes på huset og med et stort og moderne sertifisert verksted har det blitt en ny hverdag for de seks heltidsansatte mekanikerne. I verkstedet slår vi av en prat med mekaniker Kjetil Andorsen i det han heiser opp en liten Weidemann-hjullaster for skifte av oljer.

- Med ergonomiske gode løsninger og tilrettelagte servicestasjoner, blir jobben bedre og sikrere, bekrefter Kjetil.

Ute i bakgården er det full aktivitet og maskiner blir parkert, hentet og fikset på.

- Vi har 800 objekter ute nå, men ligger nærmere 1000 objekter i toppsesong, forklarer Lasse.

Hjertet i bedriften

Med en transportmengde på mellom 6000 og 7000 oppdrag i året, har de nå en egen transportavdeling med seks tunge kjøretøy. Det er Vidar Solberg som styrer med ordrene og han blir av Lasse omtalt som hjertet i bedriften. Transporten har blitt en viktig del av produktet og for Lasse er det avgjørende å kunne tilfredsstille kundene med å levere til avtalt tid og sted.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141