Busengdal først ut med Komatsu WA475-10

Den nye hjullasteren er allerede i full drift på Digernes Næringspark.

Foran Norges første Komatsu WA475-10 ser vi fra venstre Tor Peter Innselset (Busengdal), Rolf Anders Håberg (daglig leder i Busengdal), Andreas Barseth Berg (Busengdal), Sindre Volle (Hesselberg Maskin) og Thor Svensli (Hesselberg Maskin).
Foran Norges første Komatsu WA475-10 ser vi fra venstre Tor Peter Innselset (Busengdal), Rolf Anders Håberg (daglig leder i Busengdal), Andreas Barseth Berg (Busengdal), Sindre Volle (Hesselberg Maskin) og Thor Svensli (Hesselberg Maskin). Foto: Hesselberg Maskin
Sist oppdatert

Pilene har pekt solid oppover de siste åra for Busengdal AS fra Stordal i Møre og Romsdal.

Oppdraget med Digernes Næringspark har pågått en stund nå og er godt synlig fra E39.

Både i Hesselberg-systemet og ute blant entreprenørene er det mange som har gledet seg til den nye hjullasteren skulle komme til Norge. Den første maskinen fikk vi se på Bauma i fjor. Dermed er det alltid litt ekstra stas å endelig kunne dele nyheten om at maskinen nå er tilgjengelig og på plass i Norge.

Maskinen gikk rett i produksjon på Digernes Næringspark.
Maskinen gikk rett i produksjon på Digernes Næringspark. Foto: Hesselberg Maskin
Med Steg V-motor og opp til 30 prosent mer drivstoffeffektivitet, skal den passe godt til transport og lastejobber.
Med Steg V-motor og opp til 30 prosent mer drivstoffeffektivitet, skal den passe godt til transport og lastejobber. Foto: Hesselberg Maskin
WA475-10 har driftsvekt på 26,8 tonn og har 291 hestekrefter.
WA475-10 har driftsvekt på 26,8 tonn og har 291 hestekrefter. Foto: Hesselberg Maskin

Rett i arbeid

Det er hit Norges første Komatsu WA475-10 ble levert og satt i arbeid. Sjåfør Jhonny Myklebust Sperre kom med lovord etter han fikk testet maskinen:

- Bra kraft i tunge motbakker, behagelig og presis på sving og en helt annen verden i komfort. Rett og slett en helt ny maskin sammenlignet med tidligere modeller, kommenterer han.

Frontvinduet er større og buet for bedre sikt.
Frontvinduet er større og buet for bedre sikt. Foto: Hesselberg Maskin
Gjennomgang av maskin: Motoren har common rail direkteinnsprøytning og yter 217 kilowatt / 291 hestekrefter.
Gjennomgang av maskin: Motoren har common rail direkteinnsprøytning og yter 217 kilowatt / 291 hestekrefter. Foto: Hesselberg Maskin

I tillegg til en rekke prosjekter er Busengdal også godt synlige på prosjektet FV.659 Nordøyvegen i gruppen Anlegg Nordvest AS. Busengdal har i dag 143 ansatte og ledes av daglig leder Rolf-Anders Håberg.