De fire første Manitou 200 ATJe

Og Drammen Liftutleie får den første elektriske Manitou personløfteren fra Hesselberg.

Jack Willem Van Der Mey, Tom Roger Delsbekk og Thor Tveter med deres første elektriske Manitou personløfter levert av Hesselberg Maskin.
Jack Willem Van Der Mey, Tom Roger Delsbekk og Thor Tveter med deres første elektriske Manitou personløfter levert av Hesselberg Maskin. Foto: Fredrik Saugstad
Sist oppdatert

Dette er de fire første maskinene Hesselberg Maskin skal levere av typen Manitou 200 ATJe.

To er solgt og to er ledige.

Den første går altså til Drammen Liftutleie.

- Det vi er spente på er drifta i løpet av en hel dag, kommenterer Tom Roger Delsbekk, driftsleder i Drammen Liftutleie.

Han forklarer at de batterielektriske liftene fra JLG har fungert greit allerede noen år, nå knytter han spenning til Manitou-maskinene, et merke de har gode erfaringer med i tillegg til Hesselberg som forhandler.

Tom Roger Delsbekk, driftsleder i Drammen Liftutleie var kjapt opp i kurven for å teste. Fine og myke bevegelser kommenterte han etterpå.
Tom Roger Delsbekk, driftsleder i Drammen Liftutleie var kjapt opp i kurven for å teste. Fine og myke bevegelser kommenterte han etterpå. Foto: Fredrik Saugstad
Dekkene er beregnet på både innendørs og utendørs bruk.
Dekkene er beregnet på både innendørs og utendørs bruk. Foto: Fredrik Saugstad

Etterspørselen øker

Han og Daglig leder i Drammen Liftutleie Jack Willem Van Der Mey, er også klar på at kundene etterspør dette mer og mer, men at de ikke har vært så villige til å betale mer. Men nå begynner det å hjelpe, fordi flere krever det og fordi prisforskjellen ikke er så stor lenger.

Produktspesialist på Manitou, Frits Adelsten viser en av de to batteripakkene.
Produktspesialist på Manitou, Frits Adelsten viser en av de to batteripakkene. Foto: Fredrik Saugstad
Et tydelig og lettlest display som viser hvor mange timer som gjenstår er viktig påpeker Delsbekk. Her sammen med maskinselger med ansvar for Oslo, Akershus og Østfold, Fredrik Stangeland.
Et tydelig og lettlest display som viser hvor mange timer som gjenstår er viktig påpeker Delsbekk. Her sammen med maskinselger med ansvar for Oslo, Akershus og Østfold, Fredrik Stangeland. Foto: Fredrik Saugstad

Maskinene her er omtrent 10 prosent dyrere enn en tilsvarende dieselmaskin, forklarer Thor Tveter, salgssjef Manitou hos Hesselberg Maskin.

- Det er en prisforskjell vi kan forsvare, dessuten etterspør markedet dette, særlig på byggeplasser, forklarer Delsbekk.

Manitou 200 ATJ E

Dette er Manitou’s første 100 % elektriske terrenggående lift. Med arbeidshøyde på 20 meter, og utlegg på 11,5 meter, vil den dekke de fleste behov for utendørs arbeid. Med en batterikapasitet på 460 Ah er det tilstrekkelig kraft til 1,5 dags normalt arbeid. Maskinen kan lades på vanlig 230 volts vegguttak (16A). Manitou første hel-elektriske er i serien Oxygen fra Manitou.

Demomaskin kommer

Hesselberg får snart inn en maskin som skal gå som demomaskin rundt hos utleieselskapene, forteller Tveter. Hesselberg har også opsjon på ytterligere fem stk fra fabrikken som de kan få relativt kjapt.

Satser på elektrifisert

Drammen Liftutleie har ca 25 elektriske bomlifter per i dag og satser friskt på elektrifisering. Alle lifttypene sett under ett, så er omtrent 70 prosent elektrifisert, mens på bomlifter er 25 prosent elektrifisert.

- Kravet er at liftene må fungere godt på en full dags drift pluss overtid, slår Tom Roger fast.

Manitou-liftene fikk de øyene opp for under fjorårets Bauma-messe. Nå skal personløfteren ut i markedet, og om det fungerer slik som det skal, blir det flere av samme type, forklarer de to.

Les mer om dette i neste Anleggsmagasinet (Nr.7).

Denne saken ble første gang publisert 19/08 2020, og sist oppdatert 21/08 2020