Flytter ut av byen:

Hesselberg med gigantbygg på Lindeberg

Maskin- og truckimportøren bygger 16.000 kvadratmeter på Bulk Park Lindeberg.

Bygget vil bli godt synlig fra E6 like sør for Kløfta
Bygget vil bli godt synlig fra E6 like sør for Kløfta Foto: Bulk Infrastructure
Sist oppdatert

Etter lang driftstid på Økern har Konsernet med blant annet Hesselberg Maskin AS og Hesselberg Truck AS vokst ut av sine lokaler og investerer nå i et gigantbygg sør for Kløfta.

De slår dermed følge Pon Equipment i å flytte ut, og nord for Oslo.

Det er også ventet at Volvo Maskin vil gjøre noe av det samme.

Alt i et bygg

Bygget på hele 16.000 m2 skal stå klart første kvartal 2020. På tomten som måler ca 40 mål skal alt av verksted, delelager, administrasjon og maskinlager fra Hesselberg Maskin og Hesselberg Truck flyttes inn under ett og samme tak. Etter grundige vurderinger av tomt og bygg er beslutningen tatt om å bygge på Bulk Park Lindeberg.

Hesselbergs nye storstue blir på totalt 16.000 kvadratmeter
Hesselbergs nye storstue blir på totalt 16.000 kvadratmeter Foto: Hesselberg

På den nye tomten vil kunder kunne komme og teste ut maskiner på et helt nytt demoområdet både ute og inne. Nybygget, med et fotavtrykk på 13.000 m2, på Sørum vil være godt synlig langs E6, med Lindeberg stasjon som nærmeste togstasjon.

- At vi har aksjonærer som er villig til å satse så stort ser vi på som en utrolig tillitserklæring av det vi gjør her i Hesselberg. Våre aksjonærer har vært på jakt etter tomt en stund og hovedutfordringen har vært å finne en tomt som var stor nok for våre behov. Nå vil vi være godt plassert langs E6 på vei opp til Gardermoen og har den plassen vi trenger. Vi gleder oss til å flytte inn i et topp moderne bygg som er tilpasset vår drift og vår planlagte vekst og utvikling. Dette er et bygg for fremtidens Hesselberg, sier administrerende direktør Kai Paulshus.

Hesselbergble ble startet i 1897.

Selskapet har utviklet seg til å bli en av Norges største maskinleverandører med store agenturer som Komatsu, Linde, Manitou og Bomag.

Denne saken ble første gang publisert 24/08 2018, og sist oppdatert 27/08 2018