23948sdkhjf

High-tech redningsbil

Dieselelektrisk, ikke hybrid og ikke sånn som du tror

Med sin nyeste pickup Navara, har Nissan tenkt til å vise at batteripakker ikke bare er for å drive elektriske biler. Nissan Navara EnGuard konseptet ble egentlig avduket på 2016 Hannover Motor Show, og det blir omtalt som den ultimate redningsbilen.

Om man skal redde mennesker i nød eller elektroniske duppeditter som er i ferd med å gå tom for strøm er ikke helt sikkert, kanskje begge deler.

Konseptet er basert på Navara, men overskriften her er en bærbar batteripakke som kan gi strøm til utstyret i eksterne miljøer.

Et par batteripakker er plassert i planet og strøm til å lade dem blir generert av lastebilens 2,3-liters twin-turboladet firesylindret dieselmotor. Hver pakke inneholder syv "batterimoduler" av samme design som brukes i Nissans elektriske biler, og inkluderer en inngangskontakt for solcellepaneler.

Et par 220-volts AC stikkontakter og tre USB-porter kan brukes til ladning av utstyr eller mobile enheter. Nissan påpeker at, i motsetning til generatorer, kan batteripakkene brukes i lukkede rom.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079