Hitachi blir barnebokfigur

Nasta stiller med en spesialbygget Hitachi Zx22U-2 på Vei og Anlegg. Maskinen har fått navnet Hitachoo og er blant figurene som dukker opp i en ny barnebok.

Sist oppdatert
Øyvind ”Vinni” Sauvik og brødrene Pekka og Ole Martin Lundefaret lanserte barneboken om bilen «Johnny Virker». Nå kommer oppfølgeren hvor gravemaskinen Hitachoo dukker opp.
Øyvind ”Vinni” Sauvik og brødrene Pekka og Ole Martin Lundefaret lanserte barneboken om bilen «Johnny Virker». Nå kommer oppfølgeren hvor gravemaskinen Hitachoo dukker opp.
Nasta og spesialavdelingen i Larvik har stått for ombyggingen.
Nasta og spesialavdelingen i Larvik har stått for ombyggingen.

I fjor høst lanserte artisten Øyvind ”Vinni” Sauvik sin første barnebok. Med seg på laget hadde han de motorinteresserte brødrene Lundefaret; Pekka, som selv kjører rally, og broren Ole Martin som står for fantastiske tegninger og illustrasjoner. Boka ”Johnny Virker i turbotrøbbel” suste rett inn på boktoppen, og ble en av fjorårets mest solgte barnebøker. Hovedpersonen i boken er en bil, Mini’en Johnny Virker. Denne engelske energibunten har så mye trykk i turboen sin at han har vanskelig for å kontrollere seg selv. Foreldrene (som selvsagt også er biler…) blir enige om å sende Johnny til Norge og den legendariske dr. Drivaksel. Som ledd i behandlingen av hyperaktiviteten skal Johnny lære seg å kjøre rally på ordentlig. Av andre karakterer i boken kan nevnes Kjære Jon (den grønne traktoren) og Berg Bergersen (redningsbilen).

 

Kul gravemaskin

Tilbakemeldingene fra den hektiske boksigneringsferden før jul var at barna som hadde lest boka om Johnny Virker ønsket seg veldig sterkt en kul gravemaskin blant karakterene. En slik oppfordring måtte selvsagt tas på alvor, og da Nasta ble kontaktet med spørsmålet om de kunne tenke seg en Hitachi «look-a-like» i oppfølgeren – bok nummer to – var de ikke vanskelige å overtale.

- Ved at Nasta blir en del av Johnny Virker universet vil fremtidens maskinførere og maskinkjørere bli kjent med Hitachi og Nasta på en morsom og leken måte. Vi er allerede blitt veldig glad i denne Flåklypa-måten å fremstille karakterene på, og gleder oss stort til lanseringene der vår egen gravemaskin kan bli barnas nye kjæledegge, sier markedsansvarlig hos Nasta, Jannike Hansen stolt.

 

Hemmelig

For at gravemaskinen skal gli naturlig inn i universet i bok nummer to, som kommer ut til høsten, har trioen besluttet å introdusere gravemaskinen til Vei og Anlegg 2015 med en egen bok.

- Mye er fremdeles hemmelig, men noe kan vi røpe. Den lille gravemaskinen Hitachoo er glad i rutiner, er pålitelig og til å stole på. Når Hitachoo møter den fartsglade Johnny Virker blir imidlertid hverdagen snudd opp ned. Resten av den spennende fortellingen lar vi ligge, men oppfordrer alle barn, foreldre og besteforeldre å sikre seg sin signerte utgave på Vei og Anlegg, uttaler Hansen. Trioen bak Johnny Virker universet vil være representert på Nasta-standen.

 

Spesialutstyrt

Nasta og spesialavdelingen i Larvik har latt seg inspirere til Vei og Anlegg, og på standen vil man kunne oppleve Hitachoo «i levende live» i form av en ombygd minigraver.  Følgende er gjort med beltegraveren som I utgangspunktet er en Hitachi Zx22U-2: Engcon EC02B rotortilt, for servering med stekepanne og bruk av Samurai sverd. Magnet (hk-feste) for hurtig bytte av stekepanne, sverd og annet verktøy. Generator hydraulisk drevet for strøm til stekepanne. To stk. Led-bjelke (60 led). Tre stk. Led-bjelker (40led). Tre stk. Led fjernlys på tak førerhytte. Varsellysbjelke Led 120cm orange. Kokkehatt montert på tak førerhytte, spoiler montert på tak førerhytte, solbriller, stekepanne og Samurai-sverd.

Ved Nastas stand D10 vil det være anledning til å sikre seg boken – samt en signatur. Dessuten vil små graveentusiaster kunne delta på høytlesning fra boken, samt at Hitachoo byr på sin egen favorittrett - laget for egen maskin.

Denne saken ble første gang publisert 27/04 2015, og sist oppdatert 06/04 2017