Hitachi viser Zaxis 7-serie

Først ut er de nye modellene; ZX250-7, ZX300-7 og ZX350-7.

I førerhytta skal maskinfører få nyte bedre komfort, kvalitet og lavere støynivå.
I førerhytta skal maskinfører få nyte bedre komfort, kvalitet og lavere støynivå. Foto: Hitachi Construction
Sist oppdatert

De første serie 7 maskinene vil ankomme Norge i løpet av våren 2020. Det vil være mulig å ta noen av dem i nærmere ettersyn på årets anleggsmesser i Trondheim, Haugesund og Kristiansand før sommeren, skriver Nasta i en pressemelding.

Nytt design, steg V-motor, økt effektivitet og allsidighet skal være hovedtrekkene på Hitachi Constructions nye 7-serie, eller Zaxis 7.

10 prosent mer gjerrig

Forbedret drivstofføkonomi på opptil 10 % kan oppnås med de nye Zaxis-7-maskinene sammenlignet med tidligere modeller. I førerhytta skal maskinfører få nyte bedre komfort, kvalitet og lavere støynivåer i klassen.

I tillegg skal det være 20 prosent mindre vibrasjoner sammenlignet med 6-serien.

Først ut er de nye modellene; ZX250-7, ZX300-7 og ZX350-7.
Først ut er de nye modellene; ZX250-7, ZX300-7 og ZX350-7. Foto: Hitachi Construction

Flere hyttenyheter

Bevegelsen i setet og konsoll er synkronisert, justerbare konsollhøyden har nå tre stillinger å velge mellom, ny ergonomisk utforming av konsollen og brytere og ny 8-tommers høyoppløselig skjerm med anti-gjenskinn som skal gjøre menyen enklere å se.

270-graders kamera

For å forbedre sikkerheten er maskinene nå utstyrt med 270-graders fugleperspektivet fra Aerial Angle-kamerasystemet. Du kan velge mellom seks bildealternativer for å se miljøet rundt maskinen. Synlighet under vanskelige forhold forbedres også av nye LED-arbeidslys og en vindusvisker med økt funksjonsareal.

Maskinovervåkingssystem

Owners Site og ConSite, gir deg tilgang til viktige data og verktøy. Begge systemene sender driftsdata via GPRS eller satellitt fra gravemaskinen til Global e-Service på daglig basis. ConSite oppsummerer informasjonen i en månedlig e-post, mens ConSite Pocket-appen viser sanntidsvarsler for eventuelle problemer. Kvaliteten på motor- og hydraulikkoljen overvåkes kontinuerlig av en unik Hitachi-innovasjon. Data overføres via to sensorer til Global e-Service og de oppdager om oljekvaliteten har blitt dårligere.