23948sdkhjf

Ritchie Bros. blir TV-serie:: Holder verden største auksjoner

Brødrene skulle bare selge noen brukte møbler, nå er de verdens største auksjonshus for maskiner og anleggsutstyr.

I 1958 trengte de sårt 2000 dollar for å betale ned bankgjeld. Det var en venn som foreslo en auksjon for å bli kvitt overskuddslageret fra møbelbutikken. Salgsformen ga i enkelte tilfeller langt mer for møblene enn de selv hadde ventet, dermed oppdaget de en ny form for butikk.

Møbler ble til maskiner

Ritchie Bros. Auctioneers er et industriauksjonshus med hovedkvarter i Burnaby en forstad til Vancouver i British Columbia. Det ble grunnlagt i 1958 av Dave Edward Ritchie og brødrene hans, Ken og John etter de hadde tatt over farens butikk i 1955 som solgte brukte møbler.

Verdensrekord

I 2012 lagde de verdensrekord ved å holde verdens største industriauksjon i Orlando, Florida. Utstyr for over 203 millioner dollar ble solgt over seks dager. Over 10.000 forskjellige maskiner og lastebiler tiltrakk seg 8600 budgivere fra 88 land. Se videoklipp:

3,8 milliarder i utstyr

I dag har selskapet 110 lokasjoner i 25 land og 44 auksjonshus rundt om i verden. Auksjonene er åpne offentlige auksjoner som selger store mengder brukt og ubrukt industriutstyr inkludert anleggsmaskiner. Selskapet er børsnotert i New York og Toronto. I 2013 ble det solgt utstyr for 3,8 milliarder dollar gjennom Ritchie Bros.

Selling Big

Den nye dokumentarserien på Viasat Explore, Selling Big, drar deg inn i atmosfæren som omgir verdens største auksjoner for maskiner og industrimateriale, Ritchie Bros, i Canada.

Serien har premiere 16. september klokken 22:10.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062