Hybrid-Cat i regjeringskvartalet

Pon Rental og Pon Equipment overleverte nylig to Cat lastemaskiner til Implenia. Maskinene brukes i forbindelse med gjenoppbygging av regjeringskvartalet.

Implenia leier Cat-maskiner til jobben i regjeringskvartalet. Graverne er Cat
336EL Heavy Duty High & Wide på drøye 40 tonn og 349EL, en graver på 55 tonn.
Implenia leier Cat-maskiner til jobben i regjeringskvartalet. Graverne er Cat 336EL Heavy Duty High & Wide på drøye 40 tonn og 349EL, en graver på 55 tonn.
Publisert Oppdatert

Det skal bores og sprenges 27 meter ned i grunnen, under det som engang var S-blokka, for å gjøre plass til det som blir fremtidig kjeller for regjeringskvartalet. Her skal det bli plass til sivilt situasjonssenter, sikre forsyningsstabilitet for kraft, teknisk kjøling og IKT-drift. 100 000 kubikkmeter stein skal lastes ut med Cat-maskinene. I følge Pon vil Cat-hybriden være i sitt beste element når kubikkene skal ut.

-Dette er historisk. Ikke bare har vi har fått vår første hybrid i utleieflåten, nemlig en 336EL Heavy Duty High & Wide på drøye 40 tonn, men også første 349EL, en graver på 55 tonn. Og begge gikk direkte til Implenias anlegg i regjeringskvartalet, der de skal jobbe de neste 13 månedene, sier Ole Andreas Eriksen, selger hos Pon Rental.

 

Serviceavtale

-Vi er opptatt av miljø, økonomi og produksjon, derfor valgte vi Cat-maskinene som oppfyller kravene i dette viktige prosjektet på en ypperlig måte, sier Knut William Thoresen, maskinsjef i Implenia Norge AS. Knut forteller at maskinene har fullserviceavtale fra Pon Equipment for å unngå unødvendig ståtid på maskinene ved service og vedlikehold. Det vil hovedsakelig være to faste førere som vil ha Cat maskinen som sin arbeidsplass de neste månedene.

 -Ved igangsettelse av slike maskiner er det alltid fordel å få ekstra opplæring og gode råd, sier storkundeansvarlig for Implenia i Pon, Morten Lier. For anledningen stilte han sammen med maskininstruktør Egil Bråten, formann uteservice Jone Rødde og produktsjef på slitestål og understell, Tom Erik Klevengen

Dette er derimot ikke de første Cat maskinene som Implenia leier på langtidsleie fra Pon Rental. Tidligere har de leid graverne 320EL RR og 321DLCR på henholdsvis 23,5 tonn og 26 tonn.

I hvit hjelm, fra Implenia, Åsmund Brun, Bjørn Rune Mosebakken, Geir Tveita, i gul hjelm, fra Pon, Morten Lier, Tom Erik Klevengen, Jone Rødde, Egil Bråthen
I hvit hjelm, fra Implenia, Åsmund Brun, Bjørn Rune Mosebakken, Geir Tveita, i gul hjelm, fra Pon, Morten Lier, Tom Erik Klevengen, Jone Rødde, Egil Bråthen