Hymax fikk nye eiere

Ultimax Holding AS (“Ultimax”) har overtatt 100 % av aksjene I Hymax

Den nye eierstrukturen består sentrale personer i Hymax. Største eksterne investor er Jon David Haugse med 20 % av aksjene. Han tiltrår som styreleder.
Den nye eierstrukturen består sentrale personer i Hymax. Største eksterne investor er Jon David Haugse med 20 % av aksjene. Han tiltrår som styreleder. Foto: Hymax
Sist oppdatert

Ultimax Holding AS (“Ultimax”) fikk på fredag 10.06.2016 overtatt 100 % av aksjene I Hymax AS ("Hymax”) og søsterselskapet Minimax Maskinutleie AS. Selskapet har vært 100 % eid av Knut Tangen siden 1997.

Ultimax er eid av Knut Tangen, selskapets administrerende direktør Helge Borud og økonomisjef Halvor Skappel samt noen andre, eksterne investorer. Den største eksterne investor er Jon David Haugse som eier 20 % av aksjene. Han tiltrår som styreleder.

Knut har nettopp rundet 70 år og har de siste par årene arbeidet for å finne en god, fremtidig eierstruktur, heter det i en pressemelding.  

Ideel løsning

Den nye eierstrukturen er en ideell løsning for Hymax sier Knut Tangen.

- Jeg ønsker selv å være med videre for å tilrettelegge for ytterligere utvikling og vekst i selskapene.

Salget til Ultimax sikrer både kontinuitet fra sentrale personer i eksisterende organisasjon og tilskudd av nye og ambisiøse mennesker som tilfører organisasjonen både kompetanse og profesjonalitet.

 

Om Hymax:

Hymax ble etablert i 1956 som Hymas AS og har en solid historie i det norske markedet med produksjon og senere import og salg av anleggsmaskiner.

Hymax er blitt ett av Norges ledende selskaper innenfor anleggsmaskinsektoren og representerer kjente merkenavn som Kubota, Hyundai, Giant, Ausa med flere. Hymax hadde i 2015 en omsetning på 352 millioner og er landsdekkende med salg og service. Minimax Maskinutleie eier og driver en større maskinpark rettet mot profesjonelle utleieselskaper I Norge.

Denne saken ble første gang publisert 10/06 2016, og sist oppdatert 06/04 2017