Imponerende raskt

I hele sommer har Veidekke lagt asfalt for Statens vegvesen på riksveg 3 mellom Atna og Alvdal, en strekning på ca. 20 kilometer. De hadde frist til midten av oktober, men ble ferdige seks uker før fristen.

Nå er Veidekke klar for nok et asfaltoppdrag videre nordover på riksveg 3, som de skal rekke før vinteren setter inn.
Nå er Veidekke klar for nok et asfaltoppdrag videre nordover på riksveg 3, som de skal rekke før vinteren setter inn. Foto: Christian Finsrud, Veidekke
Sist oppdatert

– Veidekke har jobbet effektivt og med meget god kvalitet på utførelsen, sier en fornøyd byggeleder i Statens vegvesen, Kjell Eide. – Det er imponerende at de har greid å bli ferdige så lenge før fristen.

Etter ferien har mannskapene i Veidekke jobbet 24 timer i døgnet med doble skift fire dager i uka, for å bli ferdig til andre asfaltjobber som skal gjennomføres før vinteren kommer.

Miljøvennlig asfalt

56.000 tonn asfalt har gått med på den to mil lange strekningen mellom Atna og Alvdal. All asfalt som er lagt, er lavtemperaturasfalt.

– Lavtemperaturasfalt er en miljøvennlig asfalt som krever mindre energi å produsere, forklarer Eide. - I tillegg medfører lavere temperatur bedre arbeidsmiljø for gutta som skal legge asfalten ut på vegen. På varme sommerdager med temperaturer på 25-30 grader, er det en stor belastning å utføre asfaltarbeider. I sommer har det vært flere dager med så høy temperatur, sier han.

Kontrakten har en verdi på 55 millioner kroner, pluss tre millioner fra Stortingets krisepakke til vegformål i forbindelse med koronapandemien.

Betydelig standardheving

Strekningen mellom Atna og Alvdal har vært dårlig i mange år. I fjor fikk Statens vegvesen gjennomført et større utbedringsarbeid her, og med asfalten som er lagt i år har strekningen fått en betydelig standardheving.

– Særlig tungbilsjåførene er fornøyd med forbedringen. De gir oss mye ros om dagen, smiler Eide.

Og det er flere kilometer med bedre veg i vente på riksveg 3. Allerede mandag går Veidekke i gang med asfaltarbeider på nabostrekningen til den de nettopp er ferdig med. Fra Alvdal grense og nordover er Gjermundshaug Anlegg AS i ferd med å utbedre en strekning på sju kilometer. Går alt etter planen, er denne vegstrekningen utbedret og ferdig asfaltert innen vinteren.

Denne saken ble første gang publisert 08/09 2020, og sist oppdatert 07/09 2020