Leverte de siste LMVene til forsvaret

IVECO Defence Vehicles leverte de siste lette pansrede kjøretøyene til den norske hæren

Iveco LMV (light multirole vehicle) startet utviklingen i 1999 og produksjonen startet i 2004.Foto: Iveco
Iveco LMV (light multirole vehicle) startet utviklingen i 1999 og produksjonen startet i 2004.Foto: Iveco
Sist oppdatert

Iveco Defence Vehicles, divisjonen som produserer kjøretøy til det militære og sivilforsvaret innenfor CNH Industrial har levert de siste 62 lette pansrede kjøretøyene til Norwegian Defence Material Agency (NDMA). Forsvaret bestilte de første 25 LMVene i 2006.

Overleverings-seremonien, som fant sted på hovedkvarteret til IVECO Defence Vehicles i Bolzano, Italia, skjedde under nærvær av general Morten Eggen, leder av Norwegian Defence Material Agency, divisjonen for landsystemer.

IVECO Defence Vehicles:

Iveco har hatt et totalt salg på mer enn 4.000 enheter i 13 forskjellige land på det lette flerbruks-kjøretøyet. På kundelisten står Albania, Østerrike, Belgia, Kroatia, Tsjekkia, Italia, Libanon, Norge, Russland, Slovakia, Spania, Tunis og Storbritannia.

Vekten og størrelsen er tilpasset for å kunne transporteres med en rekke transportfly og transporthelikoptre.

Iveco LMV:

Type: Lett pansret kjjøretøy

Produsent: Iveco

Produksjonsår: 2004 -

Lengde: 5,5 m

Bredde: 2,05 m

Toppfart: 130 km/t

Vekt: 6,5 tonn

Motoreffekt: 136 - 180 hk

Rekkevidde: 500 km

4. generasjon

Den fjerde generasjonen lette pansrede kjøretøy er videreutviklet fra selskapets lette flerbruks-kjøretøy, inklusive et antall oppgraderinger spesifisert av kunden.

Dette omfatter blant annet den nye drivlinjen med større ytelse og forbedret luftfiltrerings- system. På bakgrunn av erfaringer fra felten har kjøretøyet også fått økt nyttelast, generelt bedre ytelser og forbedret driftssikkerhet.

Mannskapscellen er blitt redesignet for å forbedre ergonomien for mannskapet med nye seter, en ny generasjon dashbord og oppgradert hardtop. Totalt øker dette kapasiteten betydelig.

Dette er den fjerde ordren på lette pansrede kjøretøy fra de norske væpnede styrkene, og kjøretøyet er allerede i bruk i oppdrag i utlandet. Dette understreker IVECO Defence Vehicles sin markedsledende stilling når det gjelder flerbruks-kjøretøy, med svar på nåværende og fremtidige krav fra de væpnede styrkene når det gjelder ytelse, mobilitet og beskyttelse for mannskapene.

En rekke militære Iveco klare til levering på Ivecos kundesenter og fabrikk i Ulm i Tyskland. Foto: Fredrik Saugstad
En rekke militære Iveco klare til levering på Ivecos kundesenter og fabrikk i Ulm i Tyskland. Foto: Fredrik Saugstad

Denne saken ble første gang publisert 08/03 2018, og sist oppdatert 07/03 2018