Omsetningen økte - resultatet minket

Totalt sett for entreprenørdelen var omsetningen for kvartalet på 7,418 milliarder kroner mens marginen endte på 2,6 prosent.

Resultatmarginen er svak i entreprenørdelen, mens industridelen har hatt et godt kvartal, forklarer Jimmy Bengtsson
Resultatmarginen er svak i entreprenørdelen, mens industridelen har hatt et godt kvartal, forklarer Jimmy Bengtsson Foto: Veidekke
Publisert Oppdatert

Veidekke-konsernet omsatte for NOK 9,4 milliarder i tredje kvartal, og resultatet før skatt var NOK 494 millioner, en økning på NOK 34 millioner fra i fjor.

Totalt sett for entreprenørdelen var omsetningen for kvartalet på 7,418 milliarder kroner mens marginen endte på 2,6 prsoent for tredje kvartal 2019. (I 2018 var dette tallet 3,0 prosent.)

På det jevne

– I det store og hele var dette et kvartal på det jevne i Veidekke. Særlig gledelig er den store fremgangen i Industri som, sammen med den norske eiendomsvirksomheten, utmerker seg med gode resultater. Vi er også tilfredse med at anleggsvirksomheten i Norge utvikler seg i tråd med plan. Men et utfordrende boligmarked i Stockholm gir svakt resultat for både eiendoms- og byggvirksomheten i Sverige, og enkelte prosjekter med svært svak lønnsomhet preger resultatet i den svenske anleggsvirksomheten, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson i Veidekke.

Svakere resultat fra Sverige

I Entreprenør var resultatet noe svakere enn i tredje kvartal 2018. Entreprenørvirksomhetene i Norge og Danmark er på nivå med fjoråret, mens resultatet i den svenske virksomheten falt. I Eiendom økte resultatet, som følge av utviklingsgevinst og godt boligsalg i Norge. Industri hadde betydelig resultatfremgang, hovedsakelig som følge av økt lønnsomhet i asfaltvirksomheten.

Veidekkes entreprenørvirksomhet fikk nye ordrer til en verdi av NOK 5,4 milliarder i kvartalet og hadde per 30. september ordrereserver på NOK 33,4 milliarder.