Julegavetips

Detaljrikdom som kan pakkes inn for anleggsfolk i skala 1:50

Det sjarmerende og detaljrike modellsettet er i skala 1:50, består av en EC219 tiltrotator, en graveskuff med tenner, en planeringsskuff, pallgafler og avrettingsbjelke.
Det sjarmerende og detaljrike modellsettet er i skala 1:50, består av en EC219 tiltrotator, en graveskuff med tenner, en planeringsskuff, pallgafler og avrettingsbjelke. Foto: engcon
Sist oppdatert

Det er kanskje ikke tilfeldig at engcon sender ut pressemelding noen uker før jul om dette...

De første modellene av den nye generasjonen tiltrotator og redskaper fra Engcon er nå tilgjengelig, skriver de.

Sjarmerende modeller

Det sjarmerende og detaljrike modellsettet er i skala 1:50, består av en EC219 tiltrotator, en graveskuff med tenner, en planeringsskuff, pallgafler og avrettingsbjelke.

Fungerende tilt

Tiltrotatormodellen har, akkurat som originalen, en fungerende tilt- og rotasjonsmekanisme.

Redskapene er like detaljerte og er laget for å festes til tiltrotatoren, som er direkte montert til stikken på en egnet modellgravemaskin.

3D-printes for å håndlages

Modellene er laget eksklusivt for Engcon av GEM (Gaz Evans Models). Modelleringsprosessen starter ved å konvertere et digitalt bilde av maskinen til en 3D-skriverfil, som deretter brukes til å produsere en prototype i plast ved hjelp av 3D-skriverteknologi.

SMTS leverer støpemodellene til GEM som sett. Hver modell av EC219-tiltrotatoren består av opptil 19 metalldeler, i tillegg til små plastslanger til å representere slanger og koblinger.

Modellene blir håndlaget en og en av Gaz Evans og hans kollega, Dr. Lucinda Warner. Små spesiallagde Engcon-logoer settes på til slutt for å gi modellen ytterligere autentisitet. 

Denne saken ble første gang publisert 27/11 2016, og sist oppdatert 06/04 2017