K. A. Aurstad konkurs

212 ansatte rammet.

K. A. Aurstad meldte selv oppbud.
K. A. Aurstad meldte selv oppbud. Foto: Svein-Ove Arnesen
Sist oppdatert

Selskapet har selv meldt seg konkurs etter at styret ikke fant noen annen utvei. Det fremgår av en pressemelding fra K. A. Aurstad sendt ut torsdag formiddag. I fjor hadde de et underskudd på 28,2 millioner kroner.

I følge selskapets egne nettsider har de 214 ansatte, 19 aktive prosjekter og 297 maskiner.

- Det har gjennom en tid vært gjennomført et omfattende arbeid for å finne en løsning på utfordringene vi har hatt. Kostnadskutt, effektivisering og reforhandlinger av inngåtte avtaler har ikke vært nok. - Vi har ikke lykkes med å på plass tilstrekkelig finansiering til å gjennomføre våre planer, heter det.

Hovedårsaken til de økonomiske problemene skal være et betydelig tap knyttet til et stort veiprosjekt i 2017 der selskapet var underentreprenør. Det dreier seg om E6 i Sør-Trøndelag. I følge styret har de hatt et direkte tap på mer enn 80 millioner kroner på dette prosjektet.

Selskapet ble stiftet i 1985 av Kjell Arne Austad. Han kjøpte en Åkerman H10B gravemaskin og en lastebil med henger. Året etter kjøpte han et mobilt knuseverk som ble opphavet til selskapet vi kjenner i dag og som har gjort dem til landets største maskinentreprenørselskap mellom Trondheim og Bergen.

Abonner på AnleggsMagasinet