Mer brukervennlig og bedre ytelse

Engcon oppgraderer styresystemet DC2 for bedre kompatibilitet.

Tomas Wall, Product Manager hos Engcon Control Systems lover bedre ytelse og kompabilitet.
Tomas Wall, Product Manager hos Engcon Control Systems lover bedre ytelse og kompabilitet. Foto: Engcon
Sist oppdatert

I en pressemelding fra Engcon forteller de at kompatibiliteten til styresystemet DC2 er forbedret ytterligere og at appen har fått et mer brukervennlig grensesnitt med bedre ytelse og stabilitet.

I 2012 lanserte Engcon sitt proporsjonale styresystem DC2, med tilhørende app for fjernsupport via mobilnettet. Dette betyr at en servicetekniker kan koble seg til gravemaskinen for å gi support og fjernstyre styresystemet uten å måtte reise ut til maskinen. Noe som sparer en for mye tid og penger.

Mer intuitiv og brukervennlig

Takket være en spesialdesignet app kan man utføre fjernsupport på styresystemet via en smarttelefon, og denne er nå blitt mer intuitiv og brukervennlig. Oppgraderingen innebærer også bedre kompatibilitet med de nyeste versjonene av Android og de siste telefonmodellene.

Nå kan kalibrering gjøres på avstand ved at førerens smarttelefon kobles opp mot supportpersonell som kan sitte hvor som helst i verden
Nå kan kalibrering gjøres på avstand ved at førerens smarttelefon kobles opp mot supportpersonell som kan sitte hvor som helst i verden Foto: Engcon

– Fjernsupport med fjernstyring er en smart og tidsbesparende funksjon som gjør at en servicetekniker kan gjennomføre feilsøking via mobilnettet og førerens smarttelefon. Dette gir store fordeler og tidsbesparelser ved kalibrering, feilsøking og service, sier Tomas Wall, Product Manager hos Engcon Control Systems.

Flere enn 10 000 bruker nå Engcons styresystem DC2

Engcon, som er selverklært verdensledende på tiltrotatorer for gravemaskiner 1,5 – 33 tonn, leverte ved årsskiftet nr. 10 000 av sitt proporsjonale styresystem DC2. Styresystemet er et av markedets smarteste styresystemer med en rekke funksjoner, blant annet mulighet for fjernsupport via mobilnettet.

Fjernkalibrering

Ved installasjon må alle styresystemer kalibreres. Tidligere er dette blitt håndtert av en servicetekniker på stedet. Nå kan det gjøres på avstand ved at førerens smarttelefon kobles opp mot supportpersonell som kan sitte hvor som helst i verden. Opplegget sparer også tid ved eventuell feilsøking. Uansett hvor maskinen befinner seg, kan Engcons support raskt lokalisere feilen og sende ut en servicetekniker med de riktige delene hvis dette trengs.

Nå er nye DC2 lansert for svenske brukere, slik at man på en kontrollert måte kan sikre at den nye appen fungerer som forventet før den slippes på alle markedene.

Få Anleggsmagasinet og Transportmagasinet rett hjem:

Ønsker du kun å bestille denne utgaven? Send SMS med kodeord "TAB203" til 2205. Bladet kommer da rett i postkassen, og koster kr 149,-

OBS: Husk at TransportMagasinet i april måned 2020 har tidenes tilbud på abonnement. For kun 545 kroner, får du 10 utgaver av både TM og AM hjem i postkassen det neste året. Send SMS til 2205, skriv TAB 4