Norsk på Bauma

Karlsruds bil vises på Bauma

- Vi har hatt suksess med dette i Norge, og det synes fabrikken var verdt å vise frem, sier daglig leder Bjørn S. Olsen i Alpha Maskin, importør av Schwing Stetter.

Sist oppdatert

Bauma er ganske enkelt kjempesvært, og Norge ganske lite. Derfor hører det til sjeldenhetene å finne norske biler eller maskiner på verdens største anleggsmesse.

Men midt inne i den heftigste maskinjungelen finner vi sannelig en Volvo FMX fra Karlsrud Betongpumping AS. Den tradisjonsrike bedriften holder til på Skiptvet i Østfold, og driver virksomhet på hele sentrale Østlandet.

Å få en bil på plass her på Bauma, det krever litt planlegging. Vi treffer daglig leder Bjørn S. Olsen og salgsrepresentant Egil Bjørnstad i Alpha Maskin AS på standen til Schwing Stetter.

- Avtalen med fabrikken ble inngått under Intermat i fjor. De ville gjerne vise frem det vi har suksess med i Norge, forklarer Bjørn S. Olsen.

- Dette er en 26 meter pumpemixer fra Schwing Stetter, og vi solgte 10-11 av disse i fjor.

- De fleste av dem er levert på Mercedes-chassis, så det var litt artig med en Volvo FMX her. Det er jo en lett bil, under 22 tonn, og det betyr mye for nyttelasten.

- Faktisk har Volvo på Furuset hatt folk nede her for å gi den litt ekstra stil, og vi har jo bidratt til å pynte den til utstillingen vi også, smiler Olsen.

Alpha Maskin AS har for øvrig selv 10-årsjubileum i år, og feirer med at hele bedriften kommer ned til helgen.

- Vi var fire som etablerte oss i 2006, da vi fikk agenturet på Merlo, forklarer Olsen. – Men vi har alle jobbet med Merlo siden 1994.

Senere har også betongsektoren kommer til i Alpha Maskin, ved Schwing Stetter, og utgjør nå kanskje 70 prosent av bedriftens omsetning.

Både Merlo og Schwing Stetter viste flere fine nyheter du kan lese mer om i kommende Anleggsmagasinet.

- Å få en bil på plass her på Bauma, det krever litt planlegging. Vi treffer daglig leder Bjørn S. Olsen og salgsrepresentant Egil Bjørnstad i Alpha Maskin AS på standen til Schwing Stetter.
- Å få en bil på plass her på Bauma, det krever litt planlegging. Vi treffer daglig leder Bjørn S. Olsen og salgsrepresentant Egil Bjørnstad i Alpha Maskin AS på standen til Schwing Stetter.

Denne saken ble første gang publisert 11/04 2016, og sist oppdatert 22/03 2017