Ketil Solvik-Olsen ny styreleder i Steer AS

Tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (47) blir ny styreleder i Steer AS – Gjermundshaug Gruppens selskap som satser stort på fjernstyringsteknologi.

I starten vil det være fordeler av at jeg bor i USA. Når vi flytter hjem til sommeren vil jeg kunne jobbe enda mer med dette, og det er noe jeg ønsker, forteller Solvik-Olsen.
I starten vil det være fordeler av at jeg bor i USA. Når vi flytter hjem til sommeren vil jeg kunne jobbe enda mer med dette, og det er noe jeg ønsker, forteller Solvik-Olsen. Foto: Ivar Thoresen, DMT AS
Sist oppdatert

Gjermundshaug startet med fjernstyrte anleggsmaskiner i forbindelse med ryddingen av skytefeltet på Hjerkinn for ti år siden.

Etter lanseringen av en skybasert løsning for fjernstyring av maskiner, har interessen for dette virkelig skutt fart. Ikke bare i Norge, men også internasjonalt.

Stor interesse for den egenutviklede teknologien førte til at Gjermundshaug Gruppen i 2018 etablerte selskapet Steer AS sammen med IT selskapet Degree Consulting Group.

Nå blir USA-baserte Ketil Solvik-Olsen ny styreleder for selskapet, med mål om å åpne enda flere dører til det internasjonale markedet, står det i en pressemelding.

Spennende muligheter

Fremskrittspartipolitiker og tidligere samferdselsminister Solvik-Olsen ser spennende muligheter for selskapet.

– Transportsektoren og anleggsbransjen er i seg sjøl en spennende sektorer å følge med på, og noe jeg involverte meg sterkt i som statsråd. Det Steer holder på med rundt teknologi, for å kunne drive mer effektivt og samtidig oppnå en gevinst knyttet til helse, miljø og sikkerhet, er noe som appellerer veldig til mitt hjerte.

– Jeg er glad for å kunne jobbe for et selskap i en bransje som bygger landet og peker retning for utviklingen, sier Ketil Solvik-Olsen om hvorfor han har takket ja til styreleder-jobben.

Steer skal vokse

Den nye styrelederen legger ikke skjul på at ambisjonen er at Steer skal vokse videre, både hjemme og ute.

– Ikke minst er markedet inn mot gruvedrift og anleggsbransjen i USA interessant. Og ettersom jeg skal være i USA fram til sommeren, kan jeg gjennom mitt nettverk og mange kontakter der forhåpentligvis bidra til å åpne noen dører til det markedet.

– Steer har flinke ingeniører, teknologer og bedriftsfolk. Så kan jeg forhåpentligvis tilføre noe gjennom min kunnskap om USA og min erfaring rundt ledelse og bransjeteknologi. Det er det vi skaper totalt som et lag som teller, og jeg mener det er gode forutsetninger for at dette skal bli bra, fremholder Solvik-Olsen.