Anleggsbransjens egne kjendiser

Ser du hvem dette er?

Kjendis gikk fra Vassbakk & Stol til Medio bemanning

Ny bransje for Raphaël Poirée - og han savner ikke skiskytterlivet. Foto: Espen Braata/AT.no
Ny bransje for Raphaël Poirée - og han savner ikke skiskytterlivet. Foto: Espen Braata/AT.no
Sist oppdatert

I september 2015 hadde Raphaël Poirée sin første dag som grunnarbeider hos grave- og sprengningsfirmaet Vassbakk & Stol i Hordaland. Og der ble han til oppunder jul i fjor.

Nå er han 43 år, og savner ikke livet som aktiv skiskytter.

– Ikke når jeg har barn og andre morsomme oppgaver, sier Raphaël.

Mye rundt Bergen

Jobben i Vassbakk & Stol var første på svært mange år hvor han kunne komme hjem stort sett hver ettermiddag. Det var en himmelsk ny erfaring, der børsa ble byttet ut med krafse. Interessant var det også, ikke minst HMS-oppgavene han påtok seg som verneombud.

Raphaël ble i entreprenørbedriften i over to år, og har god kontakt med sitt tidligere arbeidsmiljø. Han spiser av og til lunsj med ex-kollegene.

− Det er veldig hyggelig. Jeg er imponert av anleggsbransjen. Den er fylt av folk som er nøye, har høy produktivitet og arbeidsmoral, sier Raphaël. I sin tid i Vassbakk & Stol jobbet han med flere store prosjekter rundt Flesland, blant annet dagsonene på E39 fra Nestun til Os.

Den franske ex-skiskytteren kommer fra La Chapelle-en-Vercors, en liten landsbygd i Rhône-Alpes i Frankrike. Han var aktiv i 15 år på det franske landslaget i skiskyting, samtidig som han var 15 år i det franske forsvaret.

Duellene med Bjørndalen

De mange duellene med Ole Einar Bjørndalen er legendariske, og de forsynte seg grovt av trofeer og medaljer. Dessuten bidro de sterkt til å forandre skiskyting fra hobby til yrke. I tillegg til en rekke VM-titler, vant Raphaël verdenscupen sammenlagt hele fire ganger.

Etter at han la opp i 2007, jobbet Raphaël som trener i tre år for det norske rekrutteringslandslaget og juniorjentene. Han har også vert landslagstrener for Hviterussland, og er fortsatt ekspertkommentator for Eurosport i Frankrike.

Liv Grete Skjelbreid og Raphaël Poirée var et høyprofilert idrettspar. Nå er det flere år siden de gikk fra hverandre, men de er fortsatt gode venner.

− Liv og jeg har opplevd så mye sammen og har et sterkt vennskap. Forholdet vårt er egentlig blitt styrket. Mange som skilles ender opp med å krangle, men det gjør ikke vi. Vi finner en løsning på alt, sier Raphaël.

Konferanse og bemanning

Dessuten samarbeider de profesjonelt. Siden 2011 har de sammen drevet kurs- og konferansesenteret Skjelbreid−Poirée i Fusa kommune i Hordaland. Senteret er finansiert med premiepenger verdens beste skiskytterpar vant for å treffe blink.

Raphaël jobber dessuten i bemanningsselskapet Medio, som særlig rekrutterer folk til bygg og anlegg.

Denne saken ble første gang publisert 14/06 2018, og sist oppdatert 18/06 2018