23948sdkhjf

demo av klippeutstyr:: Under rekkverk og rundt stolper

Klippingen er i gang igjen etter en tørkesommer

Effektiv og sikker klipping under rekkverk og rundt stolper står i fokus denne uken når Øveraasen kjører demodager med tyske Dücker på besøk.

Lite klipping i sommer

På grunn av den ekstremt tørre sommeren, har ikke mange entreprenører eller kommuner vært ute å klippet før nå. Men nå kommer ugresset med full styrke før høsten slår inn og det blir nok mer vanlig å se klippemaskinene i aksjon utover.

I går var det Lierbyen som fikk klippet en strekning ekstra møysommelig.

I dag er maskinene på plass i Sandefjord, på torsdag dukker de opp i Askim og på Fredag holdes demoen hos Øveraasen på Gjøvik.

Mog med dobbel

Dücker er på besøk fra Tyskland og stiller opp med en Unimog med Dücker MK 25-800 Tandemklipper og en spesialist fra fabrikken til å kjøre.

Klippeaggregatet som vises frem egner seg også for montering på traktor også, noe som er mer vanlig i de norske driftskontraktene. Fordeler med det doble aggregatet på Unimogen er fri sikt under transport, ikke sprut fremover og med vifte blåses bøss bort fra veibanen.

- Den største fordelen er selvsagt at man klipper under rekkverk og bak rekkverket samtidig, og når det ikke er rekkverk kan man klippe dobbel bredde istedet, forklarer Erik Abrahamsen i Øveraasen.

Men det er bare solgt en håndfull av denne typen i Norge.

Bedre sikt med frontmontert

Representanter fra Svelvik kommune likte det de så da en JCB Fastrac 4220 med Dücker DUA 800 kjørte klipping i skråning langs gangvei. En klar fordel med frontmontert klippeaggregat siden man får bedre sikt og det er letter å ha kontroll over kjøring og klipping i forhold til bakmontert, var tilbakemeldingen.

Kapasiteten er avhengig av kraften klippehodet får, her får den 40 kilowat, forklarer Abrahamsen. Kraftuttaket fra traktoren driver to pumper, en som sørger for klippeholdet med 320 bar og 63 liter og en pumpe som håndterer sylindrene i armen med 180 bar og 40 liter.

Øveraasens demo-uke:

Tirsdag 28. August: Viva IKS, Vestsidevegen 20, LIER

Onsdag 29. August: Sandefjord Kommune, Bekkeveien 12, SANDEFJORD

Torsdag 30. Aigust: Askim Kommune, Bakkeg. 5, ASKIM

Fredag 31. August: Øveraasen AS, Roald Amundsens veg 1, GJØVIK

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078