Hele anleggsområdet blir karantenesone

Etablerer en karantenesone rundt hele brua og anleggsriggen for å klare ferdigstillelse.

Arbeidet på nye Tana bru starter opp igjen etter påske. De første 14 dagene er hele anlegget en karantenesone
Arbeidet på nye Tana bru starter opp igjen etter påske. De første 14 dagene er hele anlegget en karantenesone Foto: Frode Georg Nilsen, Statens vegvesen
Publisert

Anleggsområdet blir eneste stor karantenesone når arbeidslaget til HAK/Vistal ankommer Tana bru fra Polen rett etter påske.

Tidsskjemaet er knapt for ferdigstillelse av E6 Tana bru, som er planlagt åpnet høsten 2020.

Nå som det igjen går mot vår gjenopptas arbeidet, og arbeidsfellesskapet HAK Entreprenør AS og Vistal Gdynia er tilbake på anlegget i uke 16.

Men store deler av arbeidslaget kommer fra Polen, noe som betyr at de er pålagt 14 dagers korona-karantene i det grensa til Norge krysses.

Statens vegvesen og entreprenørene har i samråd med Tana kommune imidlertid funnet en løsning på den utfordringen.

Karantenesone

–Vi etablerer en karantenesone rundt hele brua og anleggsriggen. De ansatte kan dermed jobbe seg gjennom karantenetiden. For å redusere faren for smitte forlenges skiftene fra to uker til to måneder, forteller prosjektleder Kaare Ramberg i Statens vegvesen.

Det kommer lokale og regionale arbeidere til anlegget senere, etter at karantenetiden er utløpt.

Karantene på lensmannskontoret

Tirsdag etter påske går de polske arbeiderne om bord i busser i Gdansk. Derfra kjører de gjennom Sverige og til det lukkede anlegget i Tana.

–De holdes atskilt fra lokalsamfunnet og dels atskilt fra hverandre. Vi deler laget inn i mindre grupper, som vil jobbe på forskjellige deler av anlegget. De skal også bo i separate deler av brakkeriggen. På den måten unngår vi å sette hele arbeidslaget ut av spill dersom noen blir syke, sier Ramberg.

Uten kontakt med omverden

Noen arbeidere skal bo på det gamle lensmannskontoret i Tana. Disse kjører direkte mellom anlegg og innkvartering, uten kontakt med omverdenen. Alle arbeidere skal bo på enkeltrom med privat bad. Mat, drikke og andre nødvendigheter blir levert. Smittevernstiltakene er avklart med kommunelegen i Tana.