Knusende bra sorteringsbedrift

Siden de kom på banen med Keestrack i 2006 kan Fredheim Maskin se tilbake på noen solide år med vekst og har allerede solgt 206 enheter. Skiptvetbedriften er nå markedsleder innen sorteringsverk i Skandinavia

Sist oppdatert

Fredheim Maskin ble etablert i 1998, men endringen til Fredheim Maskin AS skjedde i 2005. I fjor startet de dessuten opp salget av Keestrack og McQuaid i Sverige og dekker nå et område fra malmø til Svalbard. Virksomheten er nå sentrert rundt sorteringsverk fra Keestrack, stjernesiktere fra Neuenhauser og McQuaid hammerbommer. Tungt har vært på besøk i nyoppussede lokaler og pratet knusing og sortering.

Viktig service

Det tilhører vel kanskje tilfeldighetene at leverandøren av knuse- og sorteringsutstyr holder til på Gneisveien på Fjellshagen industriområde utenfor Skiptvet, men det passer jo veldig bra. Daglig leder Per Fredheim har også grunn til å være fornøyd med bedriften, som har hatt et økende salgstall og en økende markedsandel helt siden de begynte med den belgiske produsenten i 2006.

- Det har vært satset steinhardt på service og oppfølging for kundene. I tillegg tror jeg også produktet ligger et par hakk foran, forklarer Per Fredheim.

Bedriften har fem ansatte, tre servicebiler og 24timers telefonsupport, noe det blir satt stor pris på. Et skikkelig delelager er også etablert for å kunne serve kundene så fort som mulig.

Større forhold

Sammen med Keestrack har de ved flere anledninger tatt frem spesialtilpassede maskiner for kunder med spesielle behov.

- Dette er en interessant bransje, vi lærer mye av hver kunde og deres spesielle områder, forklarer Per.

Siden 2006 har brødrene Fredheim solgt 206 maskiner, den siste ble levert på tomta direkte fra fabrikken da tungt var tilstede. Den økende markedsandelen gjør at Per tipper på å dekke 80 % av markedet dette året.

Lokalene har også vokst og blitt et skikkelig anlegg for salg, service og utleie av de gule maskinene. Siden det ble tatt i bruk i 2005 har bygget nå fått nye kontorer og et flott møterom, som stod ferdig ved årsskiftet. Verkstedhallene rommer opptil fire maskiner og de har også en vaskehall. Det er 15 utleiemaskiner i stallen og antallet øker til 20 i løpet av våren, blir vi fortalt. En Explorer 1800 stod i verkstedhallen da vi var innom. Det er en stor maskin å kjøre inn i en verkstedshall, men gjør et enda større inntrykk når den kan ha alle tre siktedekk slått ut.

Gasellebedrift

Å bli kåret til årets forhandler av Keestrack i 2007 og 2008, basert på salgstall er ikke en dårlig prestasjon i seg selv. Bedriften kunne i tillegg kalles Gasellebedrift for å ha vært den sjette beste vekstbedriften i Østfold i 2009. Det er Dagens Næringsliv som kårer de beste bedriftene i de forskjellige fylkene. Vi spør avslutningsvis Per om hva han tror kan være grunnen til den store fremgangen.

- Det er vel flere faktorer som gode produkter, god oppfølging, riktig timing og fornøyde kunder. Man må stå på i eget hus for at det skal gå, avslutter Per.

Denne saken ble første gang publisert 01/03 2010, og sist oppdatert 07/04 2017