Kunngjør veikontrakt til tre milliarder kroner

Nye Veier kunngjør konkurransen om å bygge nye E39 fra øst til vest i Lyngdal kommune.

Foto: Nye Veier
Publisert

– Denne kontrakten gir store muligheter for lokale virksomheter og internasjonale entreprenører. Målet er å signere kontrakten i mai og starte anleggsarbeidet sommeren 2021. Det sier Øyvind Moshagen, som er utbyggingsdirektør i en pressemelding fra Nye Veier.

Forventet åpning av veien er 2024.

- Dette blir en utfordrende og spennende kontrakt for entreprenørene. Vi skal bygge ti kilometer motorvei gjennom et landskap som likner på en eggekartong. Her er det åser med tunneler og daler som krysses med høye broer, forklarer Moshagen.

Kontrakten er fastprisbasert og kunngjort verdi er tre milliarder norske kroner. I den internasjonale anbudskonkurransen har kontrakten fått navnet «Lyngdal øst til Lyngdal vest».

Frem til 5. oktober kan entreprenører søke om kvalifisering for å delta i konkurransen. For å bli kvalifisert til å kunne gi tilbud må leverandørene oppfylle en rekke med krav. Dette er krav knyttet til for eksempel erfaring med liknende prosjekter, helse-, miljø og sikkerhet, skatter og avgifter, finansielle forhold og organisering pluss andre forhold.